Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cigarete koje ne štete zdravlju pušača kao ni ljudima oko njih san su ne samo znanstvenika nego i strastvenih pušača. San se uskoro možda i ostvari jer su se znanstvenici British American Tobaccoa (BAT) već upustili u taj egzibicionistički pothvat.


Cigarete sadrže oko 3000 raznih sastojaka, od kojih su stotinjak otrovne, pa se tim od 150 znanstvenika na dvije lokacije, u Southamptonu i Cambridgeu, nada da će za 5 do 10 godina uspjeti proizvesti ne potpuno bezopasne, ali cigarete sa što manje toksina u sebi. 

Vezani članci Znanstvenik Nenad Ban Vlada zasad bez komentara, a Nenad Ban tvrdi: "Situacija u Hrvatskoj je jako ozbiljna. Ovaj apel ne smije se politizirati" Liječnik u zaštitnoj opremi Odlučan apel liječnika i znanstvenika: ''Duboko smo zabrinuti zbog širenja pandemije, ovo su naše preporuke''

Anti-pušačke grupe smatraju da svaka cigareta šteti, odnosno da je bilo kakvo uvlaćenje dima u pluća j vrlo opasno, nikako bezazleno.

A kada bezopasna cigareta stigne, strastveni pušači bit će prezadovoljni, u miru će moći zapaliti cigaretu znajući pri tome da sebi i drugima ne čine nikakvu štetu.