Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Voda iz slavine je bolja od one iz boca, tvrdi vodeća britanska nutricionistica Jane Clarke, koja savjetuje i "gologa kuhara" Jamieja Olivera u njegovu programu zdrave ishrane za školske kantine.


Voda iz slavine najčešće prolazi strože provjere nego ona koja se puni u boce, kaže Clarke, i zato je preporučuje. Iako je nekima možda teško pridržavati se pravila da svaki dan treba popiti najmanje dvije litre vode, kad se jednom počne piti, organizam brže reagira na dehidraciju i jasnije osjeća žeđ, prenosi 24sata.

Vezani članci Renato Petek Renato Petek: 60 tisuća Zagrepčana još nemaju priključak na gradski vodovod, a plaćaju jednaki prirez Sisak Direktor Sisačkog vodovoda: "Svi korisnici imaju čistu, zdravu i pitku vodu"

Tekućina je važna za normalno funkcioniranje mozga i zato kad pijemo dovoljno tekućine, manje osjećamo popodnevnu malaksalost.

Potrebna je i za izlučivanje štetnih tvari iz organizma i rad crijeva, osobito kod zatvora. Koža će također biti čišća, a kako će stanice na korijenu vlasi imati dovoljno vlage, i kosa će izgledati sjajnija.

Bolje je pomalo piti tijekom dana nego nakon nekoliko sati "suše" naliti u sebe pola litre pića.