Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Voda iz 'pipe' čišća od flaširane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voda iz slavine je bolja od one iz boca, tvrdi vodeća britanska nutricionistica Jane Clarke, koja savjetuje i "gologa kuhara" Jamieja Olivera u njegovu programu zdrave ishrane za školske kantine.

Voda iz slavine najčešće prolazi strože provjere nego ona koja se puni u boce, kaže Clarke, i zato je preporučuje. Iako je nekima možda teško pridržavati se pravila da svaki dan treba popiti najmanje dvije litre vode, kad se jednom počne piti, organizam brže reagira na dehidraciju i jasnije osjeća žeđ, prenosi 24sata.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

Tekućina je važna za normalno funkcioniranje mozga i zato kad pijemo dovoljno tekućine, manje osjećamo popodnevnu malaksalost.

Potrebna je i za izlučivanje štetnih tvari iz organizma i rad crijeva, osobito kod zatvora. Koža će također biti čišća, a kako će stanice na korijenu vlasi imati dovoljno vlage, i kosa će izgledati sjajnija.

Bolje je pomalo piti tijekom dana nego nakon nekoliko sati "suše" naliti u sebe pola litre pića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene