Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekonomija utječe i na kilograme

Veza između pretilosti i recesije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje provedeno na Harvardu pokazuje kako su ekonomske poteškoće povezane s dodatnim povećanjem tjelesne mase kod pretilih osoba, ali ne i kod osoba čija je tjelesna masa u normalnim granicama.

American Journal of Epidemiology je objavio kako posljedice izloženosti stresu povezanom s recesijom variraju ovisno o indeksu tjelesne mase pojedinog ispitanika na početku istraživanja, piše PLIVAzdravlje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čitanje pomaže u kontroli tjelesne mase Slika nije dostupna Potrebno je 5 puta po 55 minuta

Podaci prikupljeni od 1355 ispitanika u dobi između 25 i 74 godine pokazuju kako je najveće prosječno povećanje tjelesne mase karakteristično za osobe koje su već imale najveći indeks tjelesne mase, bez obzira na spol. Izraženije povećanje tjelesne mase je bilo češće kod ispitanika s depresijim i anksioznošću, dodaju istraživači. Po njihovim riječima, ključan je utjecaj hormona stresa kortizola koji je već u ranijim istraživanjima povezan s abdominalnom pretilošću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene