Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajne ruku

Prsti otkrivaju dubinu vašeg novčanika ili spolnu orijentaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li znali da duljina vašeg prstenjaka može otkriti koliko ste plodni, skloni raku prostate ili, ako ste žena, jeste li i lezbijka?

Britanski znanstvenici su proveli studiju koja je pokazala kako muškarci čiji je prst prstenjak dulji od kažiprsta imaju veću vjerojatnost da obole od raka prostate. Ako je to i kod vas slučaj ne brinite jer je većini muškaraca prstenjak veći od kažiprsta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uvjereni da znaju Loš šef može vas doslovno odvesti u grob Slika nije dostupna Pomicanje satova utječe na učestalost srčanih udara

Mjerenje je pokazalo da žene uglavnom imaju jednaku duljinu ova dva prsta te se pretpostavlja kako je ta razlika došla još u maternici, ovisno o količini testosterona koja se primala. Dr. John Manning proučavajućii ljudske prste otkrio ja kako su muškarci s duljim prstenjakom plodniji, što za žene vrijedi suprotno.

>> FOTO: Dječak u Kini ima čak 31 prst

Rizik od srčanog udara

Njegova studija iz 2001. je pokazala kako muškarci s manjim kažiprstom od prstenjaka imaju i manji rizik od srčanog udara. Prije dvije godine znanstvenici s Cambridgea otkrili su kako londonski trgovci s dužim prstenjakom zarađuju više od kolega s manjim. Ovi bogatiji su opisani i kao agresivniji i skloniji riziku.

Prema tome, vaši prsti odlučuju hoćete li biti bogati u životu. Kalifornijska studija išla je čak i korak dalje i pregledala ruke 720 muškaraca i žena. Uočili su da lezbijke imaju 'muškastije' prste, odnosno dulji prstenjak od kažiprsta. Ukoliko vam ovo nije dovoljno, postoji još jedna studija iz Njemačke.

Uključivala je samo 40 volontera, a pokazala je kako se muškarci bolje snalaze u prostoru, što su mediji odmah protumačili da su i bolji vozači. Također,žene s duljim prstenjakom su pokazale bolje snalaženje od onih s prstenjakom jednakim kažiprstu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene