Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mala zastupljenost mesa u prehrani odnosno konzumiranje mesa rjeđe od jednom tjedno znatno doprinosi duljem životnom vijeku.


Rezultati su to analize 6 istraživanja o prehrani. U 4 od 6 studija vrlo mala potrošnja mesa bila je povezana s manjom smrtnošću, a preostale dvije studije nisu utvrdile nikakvu značajnu povezanost.

Vezani članci PR Nakon preuređenja ponovno otvoren INTERSPAR hipermarket u Retkovcu Meso, ilustracija - 2 Uoči najpoznatijeg sportskog događaja: Nijemci strahuju od mesa u Kini jer bi mogli biti pozitivni na - doping

Najpovoljnijie rezultate pokazalo je slijeđenje prehrane s malo mesa kroz više od 2 desetljeća; životni vijek bio je produljen za 3,6 godina.

Zaštitni učinak semi-vagaterijanske prehrane u devetom desetljeću života je počeo blijediti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju