Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Manje mesa za dulji život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mala zastupljenost mesa u prehrani odnosno konzumiranje mesa rjeđe od jednom tjedno znatno doprinosi duljem životnom vijeku.

Rezultati su to analize 6 istraživanja o prehrani. U 4 od 6 studija vrlo mala potrošnja mesa bila je povezana s manjom smrtnošću, a preostale dvije studije nisu utvrdile nikakvu značajnu povezanost.

Pročitajte i ovo Tena Stipanović Nedoumice oko svinjokolje I nakon zelenog svjetla nekima je crveno: "One rastu, hrane je sve manje... Božić je tu, mi niti imamo Božića, niti blagdana" Purice Samo da nije prazan Nešto novo na slavonskom stolu? Kad se priprema purica, a kad prasetina - znaju oni koji čuvaju tradiciju

Najpovoljnijie rezultate pokazalo je slijeđenje prehrane s malo mesa kroz više od 2 desetljeća; životni vijek bio je produljen za 3,6 godina.

Zaštitni učinak semi-vagaterijanske prehrane u devetom desetljeću života je počeo blijediti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene