Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kokice su zdrava hrana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kokice su proizvod od cjelovitog zrna i uključene su u piramidu pravilne prehrane.

Nova američka studija pokazuje da prosječni ljubitelj kokica dnevno pojede 39 g te da u usporedni s onima koji ne jedu kokice unosi više prehrambenih vlakana (18 g naspram 15 g), više ugljikohidrata i magnezija, a manje proteina, niacina i folata. 

Pročitajte i ovo Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana S tržišta se povlače proteinske palačinke opoziv proizvoda Provjerite zalihe, s polica se povlači slastica zbog plijesni

Konzumiranje kokica je bilo povezano s manjom potrošnom mesa i većom potrošnjom cjelovitih žitarica.

Ova studija pokazuje da kokice mogu biti poželjnija alternativa drugim grickalicama bogatih energijom i siromašnih hranjivim tvarima te da doprinose preporučenom dnevnom unosu proizvoda od punog zrna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene