Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kokice su proizvod od cjelovitog zrna i uključene su u piramidu pravilne prehrane.


Nova američka studija pokazuje da prosječni ljubitelj kokica dnevno pojede 39 g te da u usporedni s onima koji ne jedu kokice unosi više prehrambenih vlakana (18 g naspram 15 g), više ugljikohidrata i magnezija, a manje proteina, niacina i folata. 

Vezani članci Hrana - 1 Sine, Zoki je sve pojeo: Milanović je hit na društvenim mrežama nakon objašnjenja što je radio u Klubu Osebujni restorani Neki restorani izgledaju više kao cirkus, sviđa li vam se to ili više volite hranu na tanjuru?

Konzumiranje kokica je bilo povezano s manjom potrošnom mesa i većom potrošnjom cjelovitih žitarica.

Ova studija pokazuje da kokice mogu biti poželjnija alternativa drugim grickalicama bogatih energijom i siromašnih hranjivim tvarima te da doprinose preporučenom dnevnom unosu proizvoda od punog zrna.