Obavijesti Video Pretražite Navigacija

I muškarci su anoreksični, zar ne?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se poremećaji u prehrani najčešće povezuju sa ženama, novi podaci prikupljeni u SAD pokazuju kako od anoreksije pati i milijun muškaraca.

Istraživanje čije je rezultate objavio American Journal of Psychiatry ipak sugerira kako je uz ranu dijagnozu anoreksiju moguće vrlo uspješno tretirati.

Pročitajte i ovo Menstrualni dopust, ilustracija - 6 Mišljenja podijeljena Španjolska uvela menstrualni dopust, a što je s Hrvatskom? "Mislim da je to važno pitanje za svaku državu", "Ja osobno to ne bih uzela" Protuprosvjed na Trgu Prosvjedi i ljudska prava VELIKA FOTOGALERIJA Muškarci pali na koljena, žene uzvratile udarac: ''Ne priznajemo gospodare ni u privatnom ni u javnom životu!''

Zapreku u uspješnom tretiranju anoreksije predstavlja često odbijanje muškaraca da priznaju kako su suočeni sa zdravstvenim problemom, dodaju istraživači s University of Iowa.

Glavnim uzrokom povećanja broja muškaraca pogođenih ovim poremećajem, slično kao i kod žena, znanstvenici smatraju utjecaj pop kulture i nametanje tzv. savršenog izgleda.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene