Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Krajem proteklog tjedna morem je zaplovila dosad najveća jahta. Duga je 180 metara, visoka 21 metar, a o vlasniku se zasad samo nagađa.


U samo četiri godine superjahta 'Azzam' nastala je od ideje do za plovidbu spremnog broda. Za njezinu uzgradnju zaslužna je tvrtka Lürssen Yachts iz Bremena u Njemačkoj. Azzam je čak 17 metara duži od prijašnje najveće superjahte 'Eclipse', čiji je vlasnik Roman Abramovič, ruski milijarder i vlasnik engleskog nogometnog kluba Chelsea.

Vezani članci Roman Abramović Ruskog oligarha nije lako nigdje snimiti, ali kamere su ga uhvatile na Stradunu koji obožava Let LH350 Zrakoplov imao problema sa spuštanjem, snimka radara otkriva mogući razlog

>> VIDEO Ovu je jahtu dizajnirao Steve Jobs!

Iako je naručitelj nepoznat, strani mediji pišu kako se vjerojatno radi o članu saudijske kraljevske obitelji. 'Njegove upute bile su da se napravi jahta, inovativnim i bezvremenskim dizajnom, koja bi mogla brzo putovati u toplim i plitkim vodama, istovremeno pružajućiluksuzan i sofiticiran smještaj gostima', pojasnio je inženjer Mubarak Saad al Ahbabi, a prenosi superyahts.com.

Azzam ima 94.000 konjskih snaga, koje crpi iz dva benzinska i dva dizel motora, a maksimalna brzina joj je 34,5 kmh, odnosno 30 čvorova, što je čini jednom od najbržih jahti u svijetu. Da bi normalno funkcionirala potrebna joj je posada od 50 članova. Koliko može primiti gostiju, nije poznato.

Pogledajte video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook