Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Elegancija i minimalizam

VIDEO Ovu je jahtu dizajnirao Steve Jobs!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jahta Stevea Jobsa 'otkrivena' je u nizozemskom brodogradilištu.

Neobičnu jahtu dizajnirali su Steve Jobs i glasoviti dizajner Philippe Starck, a ime je dobila po Veneri, rimskoj božici ljubavi, ljepote, plodnosti, blagostanja i pobjede, piše Mashable. Brod je 'pustio' brodograditelj Koninklijke De Vries u Alsameeru u Nizozemskoj, a svečanosti je prisustvovala i žena pokojnoga Jobsa te njegovo troje djece. U znak zahvalnosti, obitelj je svakom djelatniku osoblja dala prikladnu zahvalnicu i iPod Shufle na čijoj je poleđini upisano ime broda.

>> Točno prije godinu dana preminuo je Steve Jobs, legenda računalnog svijeta

Čini se da je jahta vrlo slična onome kako je opisana u biografiji Stevea Jobsa koju potpisuje Walter Isaacskon. On je, naime, pokazao nacrte i opisao jahtu kao 'elegantnu i minimalistčku'. Upravo je za Isaacksonovu knjigu Jobs rekao kako, unatoč bolesti, želi nastaviti s izgradnjom.

'Znam da postoji mogućnost da umrem i ostavim Laurene s napola izgrađenim brodom. Ja moram nastaviti, ako to ne učinim, onda je to priznanje da sam na samrti', rekao je Jobes. Prema izvješću, jahta je duga imeđu 70 i 80 metara.
 

Pročitajte i ovo Vesna Bosanac uvrštena među Svjetske Pravednike u Vrtu Pravednika u Milanu Heroina Domovinskog rata Vesna Bosanac uvrštena među Svjetske Pravednike u Vrtu Pravednika u Milanu Slika nije dostupna Tragični susret Horor na godišnjem odmoru: Bračnom paru zatvorenici oteli jahtu, a njih bacili u more? "Riješili su ih se"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene