Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetili nas u 2010.

VIDEO: Dokaz da duhovi postoje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako mnogi tvrde da duhovi ne postoje, a drugi o tome ne žele ni razmišljati jer se previše boje, svako malo pojavi se neka snimka ili fotografija tog paranormalnog stvorenja.

Još prije dvije godine tada 17-godišnji Jesse Greathouse, tinejdžer iz Georgije, na lokalnom je groblju na sam Božić snimio duhove. Ove godine autentičnost snimke s groblja, starog 260 godina, potvrdili su i stručnjaci. U videu se može vidjeti dječak star od šest do osam godina koji trči za drugom sjenovitom figurom u daljini. U trenutku kada žena gurajući kolica prolazi grobljem, duh jednostavno padne na tlo i nestane. Video je prozvan najboljom snimkom duhova ikad.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Slika nije dostupna Pravo bogatstvo Warholova slika prodana za 43 milijuna dolara

Snimku duha ulovile su i nadzorne kamere engleskog puba The Wolfe. Pojavio se usred noći u obliku bijele svjetlosti koja 'silazi' s plafona, te se približio jednom od stolova. Na snimci izgleda kao da duh polira stol, a nakon nekoliko trenutaka svjetlost se ubrza i nestaje kroz zid. Zgrada u kojoj se nalazi pub prije se koristila za pripremu mrtvih tijela za sprovode. U istoj se zgradi nalazi i turistička agencija, čije su nadzorne kamere zabilježile misteriozno micanje optičkog miša.

Misteriozan duh pojavio se i na mjestu pogubljenja stotina britanskih kriminalaca. Posjetitelji muzeja Galleries of justice u Nottinghamu, bivše tamnice, tvrde kako su u vrijeme posjeta svjedočili sablasnim događajima, od letećih svjetlosnih lopti do čudnih mirisa i zveckanja ključeva. A jedan bračni par uspio je mobitelom fotografirati 'bijelog duha' za kojeg tvrde da nalikuje 'zlokobnoj muškoj figuri', dok se na drugoj fotografiji nalazi još i duh malog djeteta.

Zbog ukazivanja duha noću na brani, stanovnici slovačkog sela Čtelnica misle da su ukleti. Duh 22-godišnjeg Miloša, mladića koji se tragično utopio pored brane, sudjeluje čak i na proslavama mladih. Kada su se zabavljali kraj brane, studenti iz susjednog sela su se fotografirali. Kasnije su na slikama prepoznali Miloša, a da se radi o njemu potvrdila je i mladićeva majka. Tamošnja etnologinja Katarina Nadaska stanovnicima je savjetovala da se mole, te da održe misu kako bi Miloš, koji je po njezinom mišljenju zapeo između dva svijeta', dobio pokoj duše.

S duhom se mučila i jedna Australka. Nju je naime opsjedao napaljeni duh, koji se odaziva na ime Kevin. Jennifer Mills – Young je ispričala kako ju je duh primio za ruku dok je spavala i to očito sa seksualnim namjerama. Kada mu je rekla da je pusti na miru, čula je zatvaranje vrata. U Kevinovo postojanje navodno su se uvjerili i njezin suprug te njihovo dvoje djece, koji su odmah po useljenju u kuću primijetili da nisu sami.

A da se na duhovima i vjerovanju u njihovo postojanje može dobro zaraditi pokazala je Avie Woodbury iz Novog Zelanda. Nakon seanse istjerivanja duhova u kući, 'uhvatila' ih je u bocu i na internetskoj dražbi prodala za gotovo 2.000 američkih dolara. Duhove starca i djevojke, koji su živjeli 1920. u njezinoj kući, navodno je uronila i u svetu vodu.

Oni pak koji s duhovima nisu imali nikakvo iskustvo, a htjeli bi ga doživjeti, za samo 1,15 milijuna dolara mogu u New Yorku kupiti 'ukletu kuću'. U toj kući 1974. godine je ubijeno šest članova jedne obitelji. Ubio ih je 23-godišnji sin, koji je tvrdio da jednostavno 'nije mogao stati'. Bračni par koji se nakon tragičnog događaja uselio u kuću proživio je noćnu moru. Muž George se svake noći budio u tri ujutro, odnosno u vrijeme ubojstva, a djeca su im počela spavati u položaju u kojem su pronađena ubijena djeca. Zidovi jedne prostorije u podrumu su bili crveni, a kćer je imala imaginarnog prijatelja, demonsko biće u obliku svinje s crvenim očima. Supruga Kathy znala se probuditi s masnicama, a nevidljiva sila dizala ju je i pola metra iznad kreveta.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene