Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djecu donosi roda?

Progovorili o tome kako su doznali što je to - SEKS!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad je seksualna edukacija diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku velika tabu tema, dođe nam da se prisjetimo kako smo mi prvi put doznali što je to seks.

Jedna od najpoznatijih seksualnih terapeutkinja, Ruth Westheimer, poznatija kao dr. Ruth, zajedno s još nekoliko osoba različite dobi i seksualne orijentacije progovorila je o tome kako je i kad naučila što je seks.

Pročitajte i ovo Skrnavljenje erdutskog groblja - 3 Nečuveni vandalizam FOTO Policija otkrila tko je uništio groblje u Slavoniji: Rezultat istrage je za neke šokantan, za neke i tužan Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?"

Dr. Ruth rođena je i odrasla u Njemačkoj te kaže kako je dugo uistinu vjerovala da djecu na ovaj svijet donosi roda.

'Nije mi bilo na kraj pameti da ću cijeli svoj profesionalni život posvetiti pričama o seksu. A evo me danas. Imam 86 godina te i dalje stalno pričam o seksu', kaže dr. Ruth kojoj su prvi put o seksu pričale majka i baka.

Učiteljica Crystal u sedmom razredu kaže kako njenoj mami nije bio problem pričati o seksu, ali joj je rekla neka pričeka do braka.

'Kao dijete sam zato mislila da je to jako jako loše osim ako nisi u braku. Sad kao odrasla osoba znam da u tome nema baš ništa loše', kaže Crystal.

Znanstvenici otkrili tko je izmislio seks

'Išao sam u prvi razred kad sam se s prijateljima igrao skrivača. Netko je u smeće bacio cijelu kolekciju pornografskih časopisa. Otvorio sam ih i pomislio - 'ovo je najbolja stvar koju sam ikad vidio', kaže reper David Lee, poznat i kao Rekstizzy.

Aktivistica za prava transrodnih osoba, Elizabeth Rivera, prvi je put za seks čula slučajno okrenuvši na Playboyev kanal kad su prvi put u kuću dobili kabelsku televiziju.

'Kad nekome nešto predstavite kao tabu, radoznalost će biti još veća', kaže Elizabeth koja je odrasla u vrlo konzervativnoj kršćanskoj obitelji.

Dr. Ruth kaže kako je vrlo važno u ranoj dobi početi s djecom pričati o seksu kako bi razvila zdrav odnos prema seksualnosti.

'Mislim da ne pričamo dovoljno o povjerenju i seksu. Često pričamo o ljubavi i seksu, ali ne i povjerenju. U seksu smo vrlo ranjivi i zato je bitno da to radimo s nekim kome vjerujemo', kaže pastor Mark Erson.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene