Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medicinski fenomen

U tijelu starice (84) pronašli fetus star 44 godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radi se o rijetkom medicinskom fenomenu poznatijem kao 'kamena trudnoća'.

Bizarna priča dolazi iz Brazila, gdje su u tijelu 84-godišnje starice doktori pronašli fetus star 44 godine. Do fascinantnog otkrića došli su nakon što je žena završila u bolnici zbog mučnine i jakih bolova u trbuhu, prenosi International Business Times.

Pročitajte i ovo Umirovljenici u Zagrebu - 8 Kako žive najstariji Život na financijskom rubu: Svaki drugi umirovljenik u Hrvatskoj na korak je do siromaštva Slika nije dostupna Judejska pustinja Povijesno otkriće u Izraelu: Pronađen 2000 godina star biblijski rukopis

Nakon obavljenog ultrazvuka liječnici su u tijelu otkrili tijelo fetusa starog 20 do 28 tjedana. Stručnjaci navode kako se radi o litopediji, rijetkom fenomenu poznatijem i kao 'kamena trudnoća'. Zbog nemogućnosti da 'ukloni' fetus, organizam trudnice počne omotavati fetus kamencem kako bi zaštitio tijelo od infekcije.

FOTO Što se to događa s 'Barbie'?

Neimenovana žena navela je kako je bila trudna prije više od 40 godina, kada je zbog jakih bolova posjetila lokalnog 'vrača' te su joj nakon tretmana bolovi prošli.

Gesneria Saraiva Kratka, ginekologinja u brazilskoj bolnici Porto Nacional, objašnjava kako se ultrazvukom nije moglo vidjeti dijete. 'Njen trbuh više nije rastao, a beba se prestala micati, pa je mislila da je došlo do pobačaja', rekla je.

Iako doktori razmatraju zahvat kojim će odstraniti ostatke fetusa iz ženinog tijela, ona je izrazila želju da zadrži fetus u sebi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene