Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premda nije riječ o novom triku, očito je da ne znaju svi trgovci kako ih se može prevariti u dva laka koraka.


Policija iz engleskog grada Lincolna upravo je na svojim službenim stranicama objavila fotografiju muškarca kojeg bi silno željela upoznati jer se 2. siječnja pomoću lukave prijavare domogao tri tisuće kuna bez da je pustio više od kapi znoja.

Vezani članci Uhićenje ženske bande (Foto: Facebook) Ukrala joj auto i novčanik, obula njezine cipele: Dva dana pratila kriminalku i ukrala nazad svoje stvari Slika nije dostupna Pogledajte video i naučite lekciju: Iskusna razbojnica začas djevojci otela torbu

Muškarac je, naime, u dva poteza uspio iskamčiti povrat novca za televizor, iako je istu tu robu samo minutu ranije skinuo s police! Kako, pitate? 

Najprije je prišao blagajniku i objasnio mu da traži povrat novca jer se predomislio, a kada je došao trenutak da predoči račun, prepreku je preskočio pomoću dovitljivog štosa.

Odšetao je do menadžera trgovine s njim i razmijenio par rečenica, pa mu sradačno stisnuo ruku uz osmijeh razvučan od uha do uha.

Blagajnik je iz toga izvukao zaključak da je sve riješeno i da mu može predati gotovinu, pa je lopovu k tome još poželio ugodan dan uvjeren da je ugodio ljubaznoj mušteriji. 

Pritom mu nije palo na pamet da razbojnik s menadžerom uopće nije razgovarao o televizoru, da su pričali o nečemu posve neobaveznom, da je njihova konverzacija bila tek predstava upriličena u svrhu psihološkoga trika.