Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivna Hrvatska

Tim Aktivne Hrvatske upozorava na posljedice neredovite tjelesne aktivnosti

PR
PR Foto: PR
Godina dana pandemije korona virusa imat će nesagledive posljedice kako fizičko tako i na mentalno zdravlje građana Hrvatske.

Usporavanje životnih navika i nemogućnost redovitog vježbanja u narednim će godinama rezultirati porastom pretilosti i drugih bolesti. Dani pred nama idealni su za povratak redovnoj tjelesnoj aktivnosti. Stručni tim Aktivne Hrvatske u devetoj će sezoni vodećeg hrvatskog sportsko – edukativnog projekta educirati u svim regijama Hrvatske. Generalni partner Aktivne Hrvatske u devetoj sezoni je HEP.

PR PR (Foto: PR)


„Ova godina je godina u kojoj trebamo hitnu promjenu. Podaci dobiveni iz različitih istraživanja tijekom pandemije ukazuju koliko je važno biti tjelesno aktivan. Kako bi pomogao u aktivaciji građana Hrvatske tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba pripremio je treninge. Sudjelovanjem u projektu Aktivne Hrvatske zajedno ćemo vježbati i aktivirati cijeli organizam kako bismo tijelo što brže vratili u formu!“ – izjavio je dekan KIF-a Tomislav Krističević.

PR PR (Foto: PR)

Aktivna Hrvatska održat će treninge i radionice na otvorenom u Krapini 27. ožujka, Kostreni 24. travnja, Sisku 15. svibnja, Vodicama 29. svibnja, 5. lipnja u Makarskoj, 14. srpnja u Falkensteiner Resortu Punta Skala u Petrčanima, 28. kolovoza u Vinkovcima te finalni trening 18. rujna u Zagrebu. Svi treninzi su na otvorenom i besplatni za sve vježbače. Zbog ograničenog broja vježbača uslijed epidemioloških preporuka potrebno se prijaviti za trening na www.aktivnahrvatska.hr.

„Godina koja je iza nas često se gleda u negativnom aspektu, no to je i godina kada smo imali prilike osvijestiti važne stvari u životu i približiti se zdravlju. Više nego ikad važno je razumjeti da su mentalno i tjelesno zdravlje, kao i hrana koju unosimo u sebe, nerazdvojni i čine jednu cijelovitu priču. Projekt Aktivne Hrvatske nudi nam svima priliku za izgradnju zdravlja upravo na takav jedan cijelovit način koju ne smijemo propustiti. Svjedoci smo vremena kad se priča o bolesti dok se ne nude načini kako raditi na sebi i ojačati se. Aktivna Hrvatska mijenja tu priču i okreće novu stranicu!’’ – izjavili su Ana i Igor Čerenšek koji vode radionice Mentalnog treninga.

PR PR (Foto: PR)

Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvima Predsjednika RH Zorana Milanovića te Ministarstva turizma i sporta. Partneri su Hrvatski olimpijski odbor te Hrvatska liječnička komora.

Ambasadorice i voditeljice projekta su Renata Sopek i Darija Mikulandra Žanetić. Stručni tim čine kineziolozi Ivan Antunović, Drago Pezić, Asja Petersen, Lukrecija Dragić, Tina Živković, Patrik Kramarić, Anamarija Galeković, Karla Kaurić, Iva Lončar, Luka Šuker, Dominik Špoljarić te Karlo Kligl. Nutricionistička savjetovanja vodi Karmen Matković Melki iz Definicije Hrane. Partner projekta Pik Vrbovec u gastro kutku predstavlja PIK Šunku u ovitku i PIK Kuhanu šunku sa samo 2% masnoće uz koje je lako biti i sit i fit. Partneri projekta su i Biotrening, Decathlon, Dietpharm, Redox te Merkur osiguranje koje daruje prostirke za vježbanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene