Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinjavajuć trend

Sve više djevojčica na internetu pita javnost 'Jesam li ružna?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ljudi mi kažu da sam ružna. Pa, recite mi, jesam li zaista?', pita se jedna djevojčica u svom videu na YouTubeu. A njen slučaj nije izoliran. Internet vrvi videima djevojčica koje pitaju gledatelje jesu li lijepe ili ružne.

Videi pod nazivima 'Jesam li ružna?', 'Jesam li ružna ili lijepa?', 'Jesam li ružna, budite iskreni?', 'Jesam li lijepa ili ne?' prikazuju djevojčice i tinejdžerke, a ponekad i dječake koji, očigledno nesigurni u svoj izgled traže mišljenje javnosti.

Pročitajte i ovo Trovanje djevojčica u Iranu u pet pokrajina Otrovano 2500 djevojčica: Krenula uhićenja, sumnja se da je u škole namjerno puštan plin Ilustracija Sretan kraj potrage Dvije djevojčice nestale u Splitu: Brzom intervencijom policije ubrzo su pronađene

Ovi videi su pregledani desetak tisuća puta, a neki čak i više od milijun puta, te su na njih ostavljeni nebrojeni komentari. Komentara ima svakakvih, od pogrdnih i ružnih ('Ružnija si od demona'), preko onih u kojima se nesigurnim djevojkama pruža potpora ('Lijepa si i preslatka'), pa sve do komentara u kojima javnost izražava svoju zabrinutost ovakvim postupcima ('Dušo smatram da si premlada za internet, a pogotovo kako bi tražila ove luzere da sude o tebi').

Zabrinuti su i psiholozi. 'Dvanaestogodišnja djevojčica se ne može nositi s ružnim komentarima zlobnika na račun njenog izgleda. Adolescencija je težak period, a eksponirajući se na internetu, djeca si samo otežavaju', prenosi Huffington Post.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene