Šest novih epizoda i nadalje imaju „Dosjei X“ pečat, koji nas vraća u devedesete godine prošlog stoljeća; bilo da se radi o načinu otvaranja scena, specifičnom kutu kamere ili o nezaboravnoj glazbi Marka Snowa.


 Nakon prve tri epizode serije „Dosjei X“ jasno je; cinični Mulder i nepovjerljiva Scully, iako nešto stariji - još uvijek su to oni likovi koje smo voljeli i glumci kojima vrijeme nije poremetilo sposobnost da se ponovo užive u likove FBI agenata i da sa istim žarom krenu u svaku novu istragu. Na trenutke izgledaju i kao da se odlično zabavljaju!

Vezani članci Slika nije dostupna “Dosjei X” od 26. siječnja na FOX kanalu Slika nije dostupna DOBIO ZVIJEZDU 'Ovo je nadnaravni trenutak'

Kao i dosadašnje tri epizode desete sezone „Dosjea X“, i četvrta donosi novi misteriozni slučaj kojeg treba rještiti; Mulder i Scully su poslani da istraže ubojstvo gradskog službenika za koje se čini da nemoguće da ga je počinio čovjek. Istovremeno, Scully proživljava osobnu tragediju koja će ju još jednom dovesti u stiuaciju da preispita svoj život i smisao posla kojem se potpuno posvetila. Razmišljanje o životu koji su ona i Mulder mogli voditi da su donijeli neke druge odluke, u epizodu je donjelo jednu novu atmosferu nostalgije i melankolije kakvu smo rijetko vidjeli u seriji. Prisjećanje na zajedničko dijete koje su dali na usvajanje, podsjetiti će nas na to koliko je posao kojim se bave okrutan i opasan te do koje ih je mjere obilježio i odredio.

Njihova potraga i želja za istinom suočava ih konstantno sa činjenicom da nikada neće voditi život običnih ljudi. Prihvaćanje te činjenice postaje podnošljivo jedino hvatanjem u koštac sa novim slučajem koji donosi barem kratkotrajan zaborav na život kojeg su se odrekli.