Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kineska poduzetnos

Selo se odreklo riže, zarađuju na violinama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Farmersko sela u blizini Pekinga rižu je zamijenilo violinama. Trenutno proizvode čak trećinu ukupne svjetske proizvodnje violina na godišnjoj razini.

Na stotine tisuća violina svake godine proizvodi 1200 radnika zaposlenih po tvornicama i radionicama glazbala, izrađujući sve potrebne dijelove, koji čine violinu. Svi ti instrumenti izrađuju se za tvrtku Huadong musical instruments corporation ltd., koja ima sjedište u selu Donggao.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin nenajavljeni posjet VIDEO Putin iznenada posjetio selo svoje obitelji: Pogledajte kako je to izgledalo i što ga je iznenadilo Slika nije dostupna Izložba najskupljih i najstarijih violina VIDEO: Kako zvuči violina od 3 milijuna kuna

>> Pronađena ukradena violina vrijedna 300.000 dolara

Čak 90 posto od njihovih 210 tisuća proizvedenih instrumenata, među kojima su i viole, čela i basevi, svake godine izveze se na svjetsko tržište, prenosi agencija Reuters. Svi instrumenti ručno su izrađeni a prodaju se u više od 30 zemalja svijeta i to po cijenama od 29 do 5885 dolara. 'Kineske violine, u terminima funkcionalnosti i izgleda, nisu inferiorne onima iz zapadnih zemalja. One ih zapravo možda i nadilaze, no što se kvalitete zvuka tiče, tu još uvijek ima mjesta za poboljšanja tijekom proizvodnje', ističe Su Jun, učitelj violine.

Radnici koji izrađuju violine i ostala glazbala u selu, zarađuju između 147 i 294 dolara mjesečno. Kako je posao s violinama naprosto procvjetao, selo se priprema izgraditi i tvornicu, koja bi bila spremna napraviti i isporučiti čak 400.000 klavira! Kod Kineza čini se, ili sve ide na veliko, ili ne ide uopće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene