Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačno na nogama

Pune 43 godine je bespotrebno sjedio u invalidskim kolicima zbog krive dijagnoze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nesretni čovjek nije imao pojma da mu je lijek puna četiri desetljeća zapravo bio nadohvat ruke.

Rufino Borrego, Portugalac iz Alandroala kojem je danas 61 godina, dvije je trećine života proveo u kolicima za invalide a da za time nije bilo baš nikakve potrebe, prenosi tamošnji list Jornal de Noticias, čiji su novinari upoznali javnost s tim čovjekom neobično tužne priče.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Laboratorij za sekvenciranje tumora - 3 Vrijedna investicija Ovakav laboratorij za liječenja raka uz Hrvatsku imaju još samo Njemačka i Švicarska

Naime, kada je Barrego imao samo 13 godina, liječnici su mu u jednoj lisabonskoj bolnici rekli da boluje od mišićne distrofije kojoj nema lijeka pa je, ne znajući da mu je krivo postavljena dijagnoza, sjeo u invalidska kolica i u njima ostao sve do 2010. godine. 

Srećom, tada je upoznao stručnjakinju za neuromuskularne bolesti Teresinhu Evangelistu, kojoj nije trebalo dugo da shvatio kako Borrego zapravo pati od miastenije.

Drugim riječima, u njegovom su slučaju lijekovi koje inače uzimaju astmatičari od prvog dana bili dovoljni da se uspješno nosi sa slabostima u mišićima, ali o tome nije imao pojma.

Barrego je novinarima spomenutog lista rekao da se na lisabonske liječnike svejedno ne ljuti te da samo razmišlja o tome kako izvući najbolje iz godina koje su ispred njega.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene