Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zmajev' vrući dah

Pravi koktel za zimske dane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamislite da vam netko ponudi piće koje se zove 'Zmaj koji riga vatru' (Fire-Breathing Dragon). Iako zvuči možda neprivlačno, taj je koktel povratak u vremena kad su se topli napici radili uz pomoć usijanog žarača.

Koktel majstor Dave Arnold vraća dašak 18. stoljeća u moderna vremena, a 'Zmaj koji riga vatru', njegov je izum. S prijelaza 17. na 18. stoljeće, ukoliko biste u taverni zatražili toplo piće, gazda bi koktel promiješao usijanim žaračem, uz plamen koji suklja van čaše.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opasan izlet Na odmoru popila koktel pa joj otkazali organi Slika nije dostupna Nevjerojatno Jeste li kad vidjeli ovo?

>> Jeste li kad vidjeli ovo?

Moderni barovi danas rijetko izvode tako vatrene ekshibicije s koktelima, no Arnold ističe prednosti ovakve metoda pripravljanja toplog pića. Uranjanjem usijanog žarača u mješavinu pročišćenog soka od naranče, čaja i ruma, karameliziraju se šećeri u piću i pale alkoholne pare, što znatno mijenja okus pića, za razliku od normalnog prokuhavanja, prenosi popsci.com.

Kako to izgleda kad se piće pripravlja na način da ga se promiješa žaračem na 815 stupnjeva, pogledajte u priloženom videu. Jedno je sigurno, tako toplo piće svima bi dobro došlo u ove hladne zimske dane.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene