Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Počeli smo previše razmišljati o tome što nas sve dijeli i zaboravljati koliko nas toga istovremeno spaja.


Dijelimo se na lijeve i desne. Vjernike i nevjernike. Bogate i siromašne. Visoke i niske. Lijepe i ružne. Bijele i crne. Dijelimo jedni druge svakodnevno u tisuće kategorija i pritom zaboravljamo da ista ta medalja ima lice i naličje. Zaboravljamo na neospornu istinu koja govori: koliko nas stvari razdvaja, toliko nas stvari istovremeno i veže.

Vezani članci Mette Frederiksen Tanko, ali... Danski lijevi blok mogao bi zadržati većinu u parlamentu Mette Frederiksen Dvije televizije pokazale neizvjesne rezultate izbora u Danskoj: Hoće li socijaldemokrati i dalje vladati?

Zaboravljamo da je svaki čovjek na ovom svijetu na neki način naš brat i sestra, netko tko prolazi isto što i mi, netko tko jako dobro razumije kako se osjećamo. Netko s kim dijelimo identičnu radost ili tugu, snagu ili sumnju, ushićenje ili tjeskobu, životnu situaciju ma o čemu bilo riječ.

Podsjetila nas je na to izvanredna reklama danske televizijske postaje TV2, koja će i vama pomoći da se na trenutak sjetite da se u ova luda vremena prelako dijelimo na "nas" i "njih" premda smo svi jednako krvavi ispod kože. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju