Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Počeli smo previše razmišljati o tome što nas sve dijeli i zaboravljati koliko nas toga istovremeno spaja.


Dijelimo se na lijeve i desne. Vjernike i nevjernike. Bogate i siromašne. Visoke i niske. Lijepe i ružne. Bijele i crne. Dijelimo jedni druge svakodnevno u tisuće kategorija i pritom zaboravljamo da ista ta medalja ima lice i naličje. Zaboravljamo na neospornu istinu koja govori: koliko nas stvari razdvaja, toliko nas stvari istovremeno i veže.

Vezani članci Glupost na sve strane (Foto: Reddit) Hitno se traži lijek za glupost, društvene mreže više ne mogu podnijeti njihove objave Dvije vrste ljudi (Foto: izismile.com) Postoje dvije vrste ljudi, u koju skupinu se vi ubrajate?

Zaboravljamo da je svaki čovjek na ovom svijetu na neki način naš brat i sestra, netko tko prolazi isto što i mi, netko tko jako dobro razumije kako se osjećamo. Netko s kim dijelimo identičnu radost ili tugu, snagu ili sumnju, ushićenje ili tjeskobu, životnu situaciju ma o čemu bilo riječ.

Podsjetila nas je na to izvanredna reklama danske televizijske postaje TV2, koja će i vama pomoći da se na trenutak sjetite da se u ova luda vremena prelako dijelimo na "nas" i "njih" premda smo svi jednako krvavi ispod kože.