Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasplakali djevojčicu

Policija kuca na vrata onima koji nisu na vrijeme vratili knjigu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako većina roditelja potiče svoju djecu da što više čitaju, roditelji iz američkog grada Charltona mogli bi dva puta razmisliti prije no što svoju djecu ponovno pošalju u gradsku knjižnicu.

U američkom gradu Charltonu policija je ovaj mjesec pokucala na vrata 13 obitelji jer nisu na vrijeme vratili knjige u knjižnicu. Tako je i petogodišnja Hailey Benoit otvorila vrata policajcu koji ju je tražio knjige koje nisu vraćene u knjižnicu. Petogodišnjakinja je briznula u plač jer se bojala da će ju odvesti u zatvor.

Pročitajte i ovo Prevrnuti kamion - 4 nema ozlijeđenih Prometna nesreća u Slavoniji: Prevrnuo se kamion pun zemlje Ilustracija U Kutini Teško ozlijeđeno dijete: Udarilo čekićem po metku i on se rasprsnuo

Voditeljica lokalne knjižnice Cheryl Hansen rekla je kako je policija pokucala na vrata obitelji Benoit je jer je otac malene Hailey dužan 130 dolara za audio knjigu koju je trebao vratiti u travnju 2009. godine.

>> Washington zaboravio vratiti knjigu: Zakasnina 300 tisuća dolara

Dok knjižnica pokušava natrag dobiti svoje knjige, a policija 'lovi' njihove neplatiše, građani se pitaju- ne bi li grad trebao sagledati širu sliku? Pretpostavit ćemo da u Charltonu policija ne uhićuje ljude koji ne prelaze cestu preko zebre niti da puca na djecu koja su u trgovini ukrala čokoladu, pa zašto se onda policija bavi nečime što postoji vjerojatno od kada je otvorena prva knjižnica na svijetu?

Priznajemo, vrlo je iritantno kada trebate neku knjigu iz knjižnice, a ona nije vraćena već nekoliko godina, no je li to zaista problem kojim bi se trebala baviti policija?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene