Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vraćena nakon 221 godine

Washington zaboravio vratiti knjigu: Zakasnina 300 tisuća dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U najstariju gradsku knjižnicu New Yorka vraćena je knjiga, koju je posudio prvi američki predsjednik George Washington i to pred 221. godinu.

Da je živ, Washington bi morao platiti zakasninu od 300 tisuća dolara. On je posudio knjigu iz knjižnice na Manhattanu još kada se ona nalazila u istoj zgradi kao i federalna vlada. 'Prema zapisima posuđivanja u glavnoj knjizi knjižnice vidi se kako je Washington 5. listopada 1789. godine posudio 'Zakon nacija' Emera de Vattela', stoji u priopćenju knjižnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednik Reala priveden u New Yorku Slika nije dostupna Rudy Giuliani vodi u utrci za predsjedničke izbore

Kada su restorirali zapise posudbi od 1789. do 1792., djelatnici su uočili nestalu knjigu, prenosi Yahoo news. No, to je do nedavno držano u tajnosti, sve dok nije objavljeno u jednom lokalnom mediju. 'Nekoliko dana nakon uočavanja da knjige nema, osoblje Washingtonove kuće u Virdžiniji je ponudilo nadoknaditi ju drugom iz istog izdanja', kažu iz knjižnice. Na dan vraćanja izgubljene knjige, u knjižnici je organizirana mala ceremonija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene