Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provedeno opsežno istraživanje

Je li ovo najpopularnija boja na svijetu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodeći svjetski proizvođač boja za automobile PPG Industries objavio je rezultate opsežnog istraživanja.

Najpopularnija boja je - bijela! Oko 21 posto automobila kupljenih u 2011. godine u cijelom svijetu bilo je bijele boje. Odmah iza bijele boje izbor kupaca je pao na srebrnu i crnu (20%), javlja portal kupac.hr.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

U Sjevernoj Americi bijela boja je bila na prvom mjestu (20%), srebrna na drugom (19%) crna na trećem (18%), a siva na četvrtom (15%). Crvena i plava boja podijelile su peto mjesto (9%), smeđa, zlatna, narančasta i žuta zauzele su šesto mjesto (7%), zelena je bila sedma (2%), a ostale boje bile su na zadnjem mjestu (1%).

U Europi je najpopularnija boja automobila crna (26%), bijela je na drugom mjestu (19%), zatim slijede srebrna (16%), siva (15%), plava (9%), crvena (7%), prirodne boje (5%), zelena (2%) i ostale boje (1%).

U Azijsko-pacifičkoj regiji najpopularnija boja je srebrna (25%), zatim bijela (23%), crna (17%), siva (8%), crvena (10%), plava (7%), prirodne boje (7%), zelena (2%) i ostale (1%).

Na Automotive Color Trend Showu koji se održao u sjedištu PPG Industries, PPG je prezentrirao svoju viziju automobilskih boja budućnosti. U svojem izlaganju nazvanom 'Expression' PPG predstavio saznanja iz drugih srodnih područja industrije s kojima blisko surađuju (mobiteli, laptopi, kućanski aparati, gradnja, zrakoplovi, brodovi) kako bi što bolje predviđali trendove i zadržali lidersku poziciju u svojem području djelovanja.

PPG je predstavio dizajnere koji su kreirali 70 novih nijansi za boje automobila koje će uzeti u razmatranje za modele koji će se proizvesti 2014. i 2015. godine. Među novim bojama spominju se Goldeluxe (srebrna s dodatkom zlatne), White Nougat (nježno bijela boja s naglašenim sjajem), Muddy Watters (smeđa s bisernim efektom), Grape Spritz (plava pomiješana s purpurnim osvjetljenjem) i Pot O'Gold (svijetlo zelena s dodatkom zlatne).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene