Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UNIQA OSIGURANJE

Odabrani inovativni projekti za djecu i mlade na natječaju Radost života

PR
PR
Između čak 620 projekata prijavljenih na natječaj za donacije „Radost života“ odabrano je 12 projekata koje će UNIQA financijski podržati u 2019. godini. S prijaviteljima odabranih projekata potpisat će se ugovori o donaciji.

 Pozitivan razvoj mladih, poboljšavanje prehrambenih navika djece i promicanje redovite tjelesne aktivnosti, medijska pismenost i učeničko poduzetništvo glavne su teme kojima se bave projekti odabrani na ovogodišnjem natječaju.

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet uz potporu UNIQE provest će istraživanje „Pozitivan razvoj adolescenata u Hrvatskoj“ kojim će se ispitati pokazatelji pozitivnog razvoja i rizična ponašanja na uzorku adolescenata iz većih hrvatskih gradova: Splita, Varaždina, Osijeka i Pule.

Kroz projekt edukacije o važnosti zdravih životnih navika PETICA-igrom do zdravlja nastoji se prevenirati pretilost te smanjiti rizik od razvoja kroničnih nezaraznih bolesti kroz naglašavanje važnosti pravilne prehrane, poboljšavanje prehrambenih navika i promicanje redovite tjelesne aktivnosti u svakodnevnici. Društvo za medijsku i komunikacijsku kulturu uz potporu UNIQE održat će radionice o medijskoj pismenosti u osnovnim školama u deset hrvatskih županija. Popis svih projekata može se pročitati na stranici Radost života.

Na ovogodišnji natječaj s projektima za djecu i mlade mogle su se prijaviti osnovne i srednje škole te udruge i ustanove. Uz inovativnost i kvalitetu, projekti su vrednovani i po tome mogu li se primijeniti i u drugim ustanovama izvan matične te po koristi koju će korisnici i društvo imati od provedbe.

U prethodne dvije godine kroz program Radost života UNIQA je podržala 50-ak projekata te će zajedno s projektima koje će podržati ove godine donirati više od milijun kuna.

Društveno odgovorno poslovanje integrirano je u sve poslovne procese UNIQA osiguranja. Uz odgovornost za odnos s više od 415 tisuća klijenata i 600-tinjak zaposlenika, UNIQA je, prije svega, prijatelj zajednice u kojoj posluje i time se ponosi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene