Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naručili za sve

Obama se htio prošvercati preko reda, skupo ga je koštalo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama na vlastitoj je koži u popularnom restoranu Franklin's u Austinu naučio da pokušaj 'švercanja' preko reda može čovjeka skupo koštati.

Stanaru Bijele kuće učinilo se da bi svoj položaj mogao iskoristiti da prije dođe na red u izuzetno popularnom restoranu s mesnim specijalitetima, u kojem ponekad valja čekati dva do tri sata za narudžbu, pa je ponudio da će platiti obrok obitelji koja je bila pred blagajnom. Kad je obitelj pristala i naručila, Barack Obama je iznenađeno zapitao: 'Pa koliko vas ima?'

Pročitajte i ovo Mesnica - 4 Plaćamo sve više Poskupjela još jedna namirnica: U Europi gore od Hrvatske stoje jedino Rumunjska i Bugarska Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca

Bruce Finstad iz Houstona i njegova kći Faith iz Austina iskoristili su predsjednikovu ponudu i naručili kilogram i pol govedine, kilu rebaraca, 250 grama kobasica i 250 grama puretine za obitelj koja je već čekala za stolom.

Što mu je htio poručiti; Obama se rukovao s čovjekom-konjem

Ceh je premašio 300 dolara, a pošto je predsjednik posramljeno iz džepa izvukao tek par novčanica od 20 dolara, može biti sretan što je sa sobom ponio kreditnu karticu. Platio je 'ceh' i brzo nestao iz restorana.

Posjet američkog predsjednika Franklin's je iskoristio da istog popodneva provede anketu s pitanjem gostima treba li Obama ići preko reda ili čekati kao i sav ostali svijet.

Obama, koji se već dugo ne može pohvaliti visokom popularnošću, može biti zadovoljan jer je 145 ispitanika ocijenilo da treba stajati u redu, a 55 da ne treba biti povlašten.

Obama se s 'lunch-paketima' u ruci ukrcao u svoj avion i završio dvodnevno putovanje po Coloradu i Teksasu koje je bilo osmišljeno tako da se što više druži s 'običnim Amerikancima'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene