Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Barack Obama na vlastitoj je koži u popularnom restoranu Franklin's u Austinu naučio da pokušaj 'švercanja' preko reda može čovjeka skupo koštati.


Stanaru Bijele kuće učinilo se da bi svoj položaj mogao iskoristiti da prije dođe na red u izuzetno popularnom restoranu s mesnim specijalitetima, u kojem ponekad valja čekati dva do tri sata za narudžbu, pa je ponudio da će platiti obrok obitelji koja je bila pred blagajnom. Kad je obitelj pristala i naručila, Barack Obama je iznenađeno zapitao: 'Pa koliko vas ima?'

Vezani članci Meso Muškarac u meso u supermarketima ubrizgavao nepoznatu tvar: "Trenutno nije poznato koliko je predmeta kontaminirano" Elder - 1 Sjećate li se Eldera, bebe koja se ranije rodila zbog potresa? Sedmeročlana obitelj i dalje živi u kontejneru: "Bitno da nam je on preživio, za kuću ćemo lako"

Bruce Finstad iz Houstona i njegova kći Faith iz Austina iskoristili su predsjednikovu ponudu i naručili kilogram i pol govedine, kilu rebaraca, 250 grama kobasica i 250 grama puretine za obitelj koja je već čekala za stolom.

Što mu je htio poručiti; Obama se rukovao s čovjekom-konjem

Ceh je premašio 300 dolara, a pošto je predsjednik posramljeno iz džepa izvukao tek par novčanica od 20 dolara, može biti sretan što je sa sobom ponio kreditnu karticu. Platio je 'ceh' i brzo nestao iz restorana.

Posjet američkog predsjednika Franklin's je iskoristio da istog popodneva provede anketu s pitanjem gostima treba li Obama ići preko reda ili čekati kao i sav ostali svijet.

Obama, koji se već dugo ne može pohvaliti visokom popularnošću, može biti zadovoljan jer je 145 ispitanika ocijenilo da treba stajati u redu, a 55 da ne treba biti povlašten.

Obama se s 'lunch-paketima' u ruci ukrcao u svoj avion i završio dvodnevno putovanje po Coloradu i Teksasu koje je bilo osmišljeno tako da se što više druži s 'običnim Amerikancima'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook