Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ne upuštajte se u borbu s tim kukcima ukoliko ne znate što radite.


Premda se opasnost od stršljena često preuveličava, činjenica je da moramo biti iznimno oprezni u njihovom prisustvu, pogotovo ako su u blizini sagradili gnijezdo.

Vezani članci Provjereno: Slučaj silovanja pasa - 2 Hoće li i kada osuđeni silovatelj pasa iza rešetaka? Detalji monstruoznog slučaja: "Gnjusno, izaziva povraćanje'' Mali gadovi (Foto: thechive.com) - 15 Kućni ljubimci mogu biti pravi mali gadovi, vlasnici ih uspjeli uhvatiti na djelu

Naime, napad većega broja tih neugodnih ratnika doista može završiti kobno ukoliko je čovjek alergičan na njihov otrov ili ako zadobije ubode u predjelu usta i grla.

Azijski stršljen nam je pred vratima - Vrsta veoma opasna za ljude!

Njihova je gnijezda, stoga, najbolje ukloniti ukoliko su prijetnja ljudima ili korisnim kukcima (pčelari će se prvi složiti), međutim u tu se borbu nipošto ne smjeli upuštati oni koji ne znaju što rade.

Napadnuti stršljeni su gadan protivnik te se na njih ne ide bez zaštitnih odijela i - petlje! U takvim situacijama za saveznika želite profesionalca poput ovoga na snimci (u Hrvatskoj ćete ih lako dobiti na broju 112). 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook