Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U specijaliziranim trgovinama u kojima se u američkoj saveznoj državi Washington prodaje marihuana dopuštena je prodaja keksa, kolača i sokova s derivatom te droge, no taj se "sastojak" ne smije dodavati bombonima, lizalicama i sličnim prehrambenim proizvoda privlačnim djeci.


Washington je druga američka država koja je dopustila prodaju marihuane odraslim osobama u specijaliziranim dućanima od 8. srpnja u skladu sa strogo reguliranim sustavom što su ga 2012. odobrili glasači.

Vezani članci Zaplijena droga, ilustracija Pala trojica dilera u Splitu i na Hvaru, zaplijenjeni marihuana, speed i digitalne vage Prosvjedi u Wisconsinu protiv policijske brutalnosti - 1 Novo policijsko ubojstvo crnca u Americi, mladog biciklista ustrijelili s 20 hitaca u leđa

Državni Odbor za kontrolu prodaje alkohola i opojnih sredstava koji regulira poslovanje ovog sektora objavio je pravilnik o pakiranju i etiketiranju prehrambenih proizvoda s marihuanom. Strogo je zabranjeno dodavanje konoplje u bombone, lizalice i slične proizvode koji su privlačni djeci, a svi prehrambeni proizvodi koji sadrže marihuanu moraju imati etiketu s navedenim sastojcima.

Breaking Bad u Srbiji: Učitelj uzgajao i prodavao marihuanu

Na njima mora biti naznačena količina marihuane, a proizvođač mora jamčiti da je njezin derivat ravnomjerno raspoređen u prehrambenom proizvodu.

Prva američka država koja je legalizirala prodaju marihuane u trgovinama 1. siječnja 2014. bila je Colorado. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook