Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

San Escobar je u međuvremenu zaživio na Facebooku i Twitteru, a prema novonastaloj se državi diplomatski jedino nisu ponijeli administratori Wikipedije.


Poljski ministar vanjskih poslova Witold Waszczykowski morat će neko vrijeme stisnuti zube i istrpjeti teško sprdanje kojem je upravo izložen zato što je izmislio državu. 

Vezani članci Portugal, ilustracija Jedna od turistima najpoželjnijih europskih zemalja donijela je važnu odluku, ali njome Hrvati koji je žele posjetiti neće biti nimalo zadovoljni Poljski predsjednik, Andrzej Duda Poljski novinar predsjednika nazvao kretenom, pa mu sad prijeti i do tri godine zatvora

Waszczykowski je, naime, u utorak izjavio da se tijekom posjeta Dominikanskoj Republici sastao s nekoliko kolega, između ostalih s ministrima Belizea i San Escobara, pa naveo da su i oni Poljskoj pružili podržku u nastojanjima da ponovo zauzme mjesto u Vijeću sigurnosti UN-a.

Ta bi njegova izjava vjerojatno ostala neopaženom da istog trenutka ljudima u ušima nije zazvonio San Escobar, država koju je neoprezni Waszczykowski naknadno objasnio tek nehotičnim jezičnim lapsusom.

Na njegovu žalost, internetski mu zafrkanti na pogrešci nisu oprostili, pa je San Escobar doista zaživio kao država na Twitteru, Facebooku, a privremeno i na Wikipediji dok administratori nisu uklonili stranicu.