Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Londonska kompanija 'The Eco Experts' otkrila je koje su svjetske zemlje najbolje pripremljene za nositi se s klimatskim promjenama.


Skandinavske zemlje i Velika Britanija predvode skupinu zemalja koje borbu s klimatskim promjenama već sad mogu dobiti, no situacija u ostatku Europe i svijeta nije tako dobra.

Vezani članci Koronavirus u školi, ilustracija U Hrvatskoj 197 novozaraženih: Međimurje ima novo žarište i porast novooboljelih, u neke se škole vraća obveza nošenja maski na nastavi Koronavirus, ilustracija U Hrvatskoj 234 nova slučaja zaraze: U Dalmaciji opet najgore. Korona u dvjema crkvama u Karlovcu, otkazana sva misna slavlja

Hrvatska je u zelenoj zoni prema podacima koje su prikupili znanstvenici sa Sveučilišta Notre Dame u Indiani i koji su dio ND-Gain Indexa.

'Ova godina možda najtoplija od početka mjerenja u svijetu'

Sve je uzeto u obzir, od položaja, terena, stupnja zagađenja i nacionalnih resursa. U slučaju prirodnih katastrofa, Afrika bi se jako loše provela, jer 90 posto afričkih zemalja nema adekvatne mjere za borbu protiv klimatskih promjena, prenosi Daily Mail.

Na karti koju možete pronaći OVDJE pogledajte koje zemlje bi prirodne katastrofe i klimatske promjene najviše pogodile. Među njima je i naše susjedstvo - BiH, Srbija, Kosovo i Makedonija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook