Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Londonska kompanija 'The Eco Experts' otkrila je koje su svjetske zemlje najbolje pripremljene za nositi se s klimatskim promjenama.


Skandinavske zemlje i Velika Britanija predvode skupinu zemalja koje borbu s klimatskim promjenama već sad mogu dobiti, no situacija u ostatku Europe i svijeta nije tako dobra.

Vezani članci Arbitraža, ilustracija Sud EU-a proglasio se nenadležnim za slovensku tužbu protiv Hrvatske, Plenković zadovoljan, Slovenci žaluju Gripa, ilustracija Gotovo 3000 ljudi u Hrvatskoj oboljelo od gripe, djeca najviše na udaru: Liječnici savjetuju kako se zaštititi i što učiniti ako obolite

Hrvatska je u zelenoj zoni prema podacima koje su prikupili znanstvenici sa Sveučilišta Notre Dame u Indiani i koji su dio ND-Gain Indexa.

'Ova godina možda najtoplija od početka mjerenja u svijetu'

Sve je uzeto u obzir, od položaja, terena, stupnja zagađenja i nacionalnih resursa. U slučaju prirodnih katastrofa, Afrika bi se jako loše provela, jer 90 posto afričkih zemalja nema adekvatne mjere za borbu protiv klimatskih promjena, prenosi Daily Mail.

Na karti koju možete pronaći OVDJE pogledajte koje zemlje bi prirodne katastrofe i klimatske promjene najviše pogodile. Među njima je i naše susjedstvo - BiH, Srbija, Kosovo i Makedonija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook