Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije joj bilo žao novca

Kako je 10-godišnja djevojčica pokušala spasiti posrnulo gospodarstvo...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosječnom 10-godišnjaku vijest o posrnulom gospodarstvu ne znači puno. Ali ona nije mogla samo stajati po strani i ne učiniti ništa.

Indijska središnja banka prošlog je rujna bila u velikim problemima. Javnost su obavijestili kako se jedva bore s očuvanjem vrijednosti rupije u odnosu na američki dolar. Kad je to čula jedna 10-godišnjakinja odlučila im je poslati pismo i novčanicu od 20 dolara.

Pročitajte i ovo Puno skladište Hrvatsko gospodarstvo na respiratoru Gospodarstvo pred kolapsom, a poslodavci očajni: ''Pet tisuća obitelji bit će zahvaćeno ovim mjerama“ Slika nije dostupna dobre vijesti Guverner tvrdi da nije sve tako crno: "Strana tržišta neće pogoditi kriza, a hrvatsko će rasti više i brže od očekivanog"

'Čula sam za krizu našeg gospodarstva na vijestima. Čula sam i za pad vrijednosti rupije u odnosu na dolar. Ovih 20 dolara uštedjela sam na prošlom putovanju u inozemstvu. Mislila sam ih potrošiti, ali država ih treba više od mene', napisala je Laila Indira Alva u pismu upućenom guverneru Raghuramu Rajanu.

Doista BIZARAN birokratski apsurd

Laila inače ne brine oko indijske ekonomije, obična je djevojčica koja pjeva, svira gitaru, pliva i bavi se atletikom, no u jednom trenu joj se učinilo kako svi pričaju o krizi gospodarstva pa se osjetila dužnom pomoći.

Deset dana kasnije stigao joj je odgovor iz središnje banke. Guverner je bio iskreno dirnut njenom gestom, a 20 dolara joj je vratio uvjerivši Lailu kako postoje rezerve koje Indija može povući u slučaju ekstremne situacije, prenosi BBC.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene