Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slike u kamenu i novčići

Jesu li ovo otkrića koja će promijeniti spoznaje o Australiji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavno otkriće u Australiji moglo bi promjeniti cijelokupno znanje o prvim stanovnicima tog kontinenta. Afričke novčiće stare 900 godina moglo bi se povezati sa novootkrivenim slikama nacrtanim u kamenu.

Pronađene slike u kamenu prikazuju tip europske jedrilice koja bi mogla, kao i novčići, čuvati tragove o tome da je Australija otkrivena puno prije 1770. kad je na kopno stigao James Cook, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

Novčići su pronađeni još 1944. godine, a pronašao ih je Maurie Isenberg tijekom Drugog svjetskog rata.

Profesor antropologije Ian McIntosh smatra da je Australija otkrivena puno ranije, budući da novčići i slika jedrilice po starosti datiraju i prije otkrića Jamesa Cooka.

>> VIDEO Ogromna morska svijetleća neman od 30 METARA!

Daljnjim istraživanjima McIntosh i njegovi kolege uspoređivati će slike jedrilice sa povijesno poznatim tipovima brodova i njihovu povezanost s novčićima. Rezultati istraživanja pokazati će jesu li prvi gosti, uz starosjedioce, ipak došli ranije.

Ono što zasigurno ostaje misterija su pronađeni novčići jer su kovanice tog tipa pronađene su još samo u Zimbabveu i Omanu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene