Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od najbogatijih britanskih tajkuna priznao je javno jednu veliku tajnu. Rekao je da nikad nije naučio čitati.


Andreas Panayiotou je 45-godišnji mega milijunaš, koji ne može pročitati niti svoje ime i prezime, ali zato njegovo carstvo vrijedi 656 milijuna dolara. No, uzrok njegovog neumijeća čitanja nije neznanje, već disleksija.

Vezani članci Testiranje na koronavirus, ilustracija Jedna europska zemlja i WHO razvit će radar za pandemije: "Svijet više nikada neće biti nespreman" Putovanja u Velikoj Britaniji Velika reportaža iz Londona: Ponovno međunarodni letovi, ali uz vrlo stroga pravila - ''To je potpuna besmislica. Koji je smisao toga?''

'Kao dijete, davao sam sve od sebe kako bi naučio čitati', rekao je Panayiotou, a prenosi The Sun. On je i ponosni otac petero djece te 200. najbogatiji Britanac. Školu je napustio s 14 godina, s disleksijom se učio nositi na način da je pamtio oblike ključnih riječi, umjesto slova.

'Riječi se jednostavno pomiješaju u mojoj glavi. Kad vidim imena ili nadimke koje dotad nisam zapamtio, jednostavno ih ne mogu pročitati', dodao je. Panayiotou je rođen u obitelji grčkih Ciprana, a prije se bavio i boksom, no pravu karijeru našao je bavljenju nekretninama, odnosno gradnjom hotela i drugih nekretnina.

Priznaje, kako dok se vozi cestama, još uvijek proživljava tjeskobu, jer se mora koncentrirati kako di dešifrirao što govore prometni znakovi. Ispunjavanje dokumenata mu je isto tabu, a on je naučio kako izbjegavati takve situacije pametnom organizacijom svojih aktivnosti.