Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtva disleksije

Ima milijunsko carstvo, a ne zna čitati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najbogatijih britanskih tajkuna priznao je javno jednu veliku tajnu. Rekao je da nikad nije naučio čitati.

Andreas Panayiotou je 45-godišnji mega milijunaš, koji ne može pročitati niti svoje ime i prezime, ali zato njegovo carstvo vrijedi 656 milijuna dolara. No, uzrok njegovog neumijeća čitanja nije neznanje, već disleksija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Eskalacija nasilja SAD i Velika Britanija žestoko napali Jemen, hutisti odmah izveli novi udar Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

'Kao dijete, davao sam sve od sebe kako bi naučio čitati', rekao je Panayiotou, a prenosi The Sun. On je i ponosni otac petero djece te 200. najbogatiji Britanac. Školu je napustio s 14 godina, s disleksijom se učio nositi na način da je pamtio oblike ključnih riječi, umjesto slova.

'Riječi se jednostavno pomiješaju u mojoj glavi. Kad vidim imena ili nadimke koje dotad nisam zapamtio, jednostavno ih ne mogu pročitati', dodao je. Panayiotou je rođen u obitelji grčkih Ciprana, a prije se bavio i boksom, no pravu karijeru našao je bavljenju nekretninama, odnosno gradnjom hotela i drugih nekretnina.

Priznaje, kako dok se vozi cestama, još uvijek proživljava tjeskobu, jer se mora koncentrirati kako di dešifrirao što govore prometni znakovi. Ispunjavanje dokumenata mu je isto tabu, a on je naučio kako izbjegavati takve situacije pametnom organizacijom svojih aktivnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene