Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrila svoje ambicije

I najmanja žena na svijetu pošla stazama politike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanja žena na svijetu otkrila je svijetu svoje ambicije - želi ostvariti karijeru u politici.

18-godišnja Jyoti Amge visoka tek 62,8 cm ušla je u izbornu kampanju za predstojeće izbore u Indiji podupirući stranku Maharashtra Navnirman Sena (MNS). Jyoti je prošle godine na svoj rođendan u prosincu ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najniža žena na svijetu.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi MLADI O POLITIČARIMA Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje Ilustracija Ususret izborima Ogroman broj građana osjeća se napušteno: Ekstremni desničari znaju kako profitirati na njima

Jyoti se pojavila na ovotjednom predizbornom skupu desničarske stranke, te je nošena na rukama iznad okupljenih pokazala svoju potporu stranci.

No, Jyoti se baš i ne sviđa način na koji je stekla popularnost. 'Kad ste popularni najveći problem su ogromne skupine ljudi koje se okupe gdje god se pojavite. Mnogi postavljaju užasno iritantna pitanja . Da nisam najniža žena na svijetu, uopće ne bih bila popularna', kaže Jyoti.

Jyoti inače boluje od poremećaja koji se zove ahondroplazija, zbog kojeg je prestala rasti nakon prvog rođendana. U posljednje dvije godina narasla je tek nešto manje od jednog centimetra, a liječnici očekuju da više neće rasti. Osim toga, ima vrlo krhke kosti zbog kojih treba posebno paziti na sebe, a vjerojatno je da će do kraja života trebati posebnu skrb.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene