Huawei je predstavio svoj najnoviji flagship smartphone s dvostrukom kamerom izrađenom u suradnji s legendarnom njemačkom tvrtkom Leica koja podiže letvicu u industriji i odvaja ga od ostalih pametnih Android uređaja na tržištu.


 

Od sad je fokus u fokusu

Vezani članci Pametni telefon, ilustracija (Foto: Getty Images) Mobitel ubio 14-godišnjakinju: Priključila ga na punjač pa joj eksplodirao pored glave dok je spavala Skrivaju objektiv (Foto: boredpanda.com) Vlasnici novog mobitela smislili kako sakriti kameru koja "kvari" zaslon

Huawei je prepoznao kako su kupci pametnih telefona sve više usmjereni na fotografske mogućnosti svojih uređaja te je kompanija ostvarila suradnju s najboljom tvrtkom u tom području, Leica.

Temelj superiornih mogućnosti snimanja fotografija skriva se u dvostrukoj kameri koja u potpunosti iskorištava moć Leica leća, poznatih po svojoj preciznosti i pažnji prema detaljima. Leće ove tvrtke u skladu su s najstrožim zahtjevima kakvoće snimanja. RGB kamera uređaja specijalizirana je za bilježenje boja, dok je monokromatska kamera sjajna u hvatanju detalja.

Dvije kamere na stražnjoj strani zajedno djeluju kako bi korisnicima omogućile snimanje superiornih fotografija – detalja, dubinske oštrine i boja. Huawei P9 istinski snima sjajne fotografije u uvjetima slabog osvjetljenja jer dvostruka kamera jamči više svjetla i detalja koje može zabilježiti.

Svaka fotografija snimljena ovim pametnim telefonom prenosi jedinstvenu emociju i utjelovljuje bezvremenski karakter koji je svojstven tvrtki Leica, a korisnici mogu birati između tri Leica načina snimanja: standardni, žive boje i blage boje, ovisno o osobnim preferncijama vlasnika uređaja.

Besprijekornom kalibracijom parametara kamera uređaja, svaki način rada vjerno prikazuje boje i stile tvrtke Leica. Odabirom monokromatskog načina rada, P9 korisnici mogu svoje uređaje koristiti kao prave crno-bijele fotoaparate koji snimaju snažne i evokativne fotografije.

Veliki otvor blende na P9 korisnicima omogućuje eksperimentiranje inovativnim vizualnim efektima kako bi kreirali jedinstvene fotografije i sadržaj. P9 olakšava svojim korisnicima prilagođavanje otvora blende kamere kako bi se postigli efekti dubine polja, dok objekt koji je u prvom planu ostaje oštar.

Industrijski dizajn podignut na novu razinu

P9 je remek-djelo naprednog industrijskog dizajna koji dijeli isti minimalistički genski kod sa svojim prehodnicima hvaljene Huawei P-serije. Svaki P9 uređaj je savršen spoj superiornog 2.5D stakla i vrhunskog aluminija, s rubovima koji su rezani dijamantima i zaobljeni kako bi se postigao uravnotežen, zaobljen izgled.

S 5.2-inčnim 1080p ekranom, P9 pokreće novi Kirin 955 2.5GHz 64-bitni ARM procesor što osigurava vrhunske mobilne performanse.

3000mAh baterija P9 uređaja korisnicima omogućuje besprijekorno povezivanje i dugi vijek trajanja baterije između punjenja.

Ovaj pametni telefon štiti privatnost korisnika i informacija koje pohranjuju na svojim telefonima uz pomoć vodeće tehnologije biometrijskog prepoznavanja otisaka prstiju tvrtke Huawei. Poboljšani senzor otisaka prstiju omogućuje korisnicima personaliziranje zaštite uređaja kako bi se onemogućilo nehotično ili nelegalno korištenje uređaja, a istovremeno osigurava korisnicima brz i siguran pristup uređaju.

Od sad i u Hrvatskoj

Novi Huawei P9 flagship pametni telefon stigao je i u našu zemlju te je dostupan u ponudi svih teleoperatera i u kanalima slobodne prodaje. Dostupan je u dvije boje - srebrnoj (Mystic silver) i sivoj (Titanium grey) - i dolazi s trogodišnjim jamstvom na uređaj.