Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PONOVO DJELUJU HUMANITARNO

Helen Doron škola svojom donacijom razveselila djecu

PR
PR
Helen Doron škola za engleski za djecu poznata je po svojim donacijama, a ove su godine donirali didaktičke igračke u KBC „Sestre milosrdnice“ i to Odjelu za rehabilitaciju djece u Klinici za reumatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju te su preuredili prostor Odjela za rehabilitaciju djece gdje djeca od najranije dobi pa sve do 18 godina dolaze na dijagnostičke usluge i terapiju.

Nakon što je Danijela Haralović, nacionalni franšizer Helen Doron za Republiku Hrvatsku, u bolnicu donijela didaktičke igračke došla je na ideju druge donacije – uređivanje prostora Odjela za rehabilitaciju djece.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Donacija za SOS telefon za potporu dojenju Slika nije dostupna Promotivan tekst Helen Doron English: Učenje mora biti zabavno

 

„Primijetili smo da je čekaonica Odjela za rehabilitaciju djece izgledala vrlo otužno. Djeca koja dolaze na terapije u čekaonici provode dosta vremena i htjeli smo im uljepšati čekanje terapije i pružiti im što ugodniji posjet bolnici,“ rekla je Haralović.

PR PR

Uređenje prostora se dogovaralo kroz lipanj, a provedeno je početkom srpnja. Za uređenje je bila zadužena dizajnerica Dina Stambolija. Naglasak je bio na čekaonici s obzirom da je to prvi dio prostora s kojim i dijete i roditelj imaju kontakt, a glavna je ideja bila napraviti prostor šarenim, veselim, razigranim i funkcionalnim.

„Najveći izazov je bio oglasni zid Klinike gdje je trebalo uklopiti u tapetu, koju sam ilustrirala, elemente koje bolnica svakodnevno koristi. Primjerice, kutiju za uputnice, prostor za pribadanje obavijesti, radno vrijeme i slično, da imaju smisla u samoj ilustraciji, ali da se i jasno vidi što je bitno“, otkrila je Stambolija.

PR PR

Martina Starčević Perica s Odjela za rehabilitaciju djece zadovoljna je reakcijama na novi prostor. „Komentari su pozitivni, prostor je organiziraniji, a djeci je ljepše i ugodnije. Mogu se više igrati, a imaju i svoj kutak za bojanje i čitanje knjiga. Didaktička abeceda je što se tiče roditelja apsolutni hit'', rekla je.
Oduševljenje novim uređenjem podijelio je i otac sedmomjesečne bebe koja je čekala svoju terapiju, Hrvoje Plavetić. „Ma super je prostor, baš je lijepo za djecu uređeno i naša je bebica bila oduševljena sličicama na zidu“, kazao je.

PR PR

Kroz ovu donaciju Helen Doron škola engleskog jezika nastavlja pomagati djeci u Hrvatskoj.
ciju didaktičkih igračaka koje se koriste u terapijske svrhe došlo je nakon što je prof. logoped Martina Starčević Perica s kolegicom Anom Šečić, mag. edukacijske rehabilitacije, održala radionicu “Pričajmo o djeci” nakon koje su iznijele problem nedostatka materijala na Odjelu.

„Zahvalni smo na donaciji didaktičkih igračaka jer se djeca brzo zasite starih i svaka je nova igračka osvježenje. Budući da djeca koja dolaze na terapiju trebaju puno ponavljati, nove didaktičke igračke su im omogućile novi način učenja istih stvari na različite načine. Različitost didaktike veseli djecu i čini im terapiju manje monotonom“, kaže Martina Starčević Perica.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene