FOTO: YouTube/Screenshot
FOTO: YouTube/Screenshot

Svaki put kada neka od psina dovoljno dugo zadrži leđnu peraju iznad vode, karta javi gdje se otprilike nalazi.


Zahvaljujući družini okupljenoj iza projekta Ocearch, u svakom trenutku možete otkriti gdje se otprilike kreće dvjestotinjak s njihove strane do danas čipiranih morskih pasa, ide li možda koja prema Jadranskom moru.

Riječ je o izuzetno dragcjenoj karti koja otkriva navike tih životinja, ali i gotovo svakodnevno zainteresiranima pruža pregršt zanimljivih informacija.

Naime, članovi Ocearcha su svaku psinu imenovali, detaljno opisali i sortirali prema vrsti, a stranica sa svoje lijeve strane nudi i najnovije podatke o pingovima.

Ping je u suštini signal koji čipirani morski psi šalju satelitu svaki puta kada dovoljno dugo leđnom perajom izvire iznad površine vode.

Upravo zahvaljujući toj metodi smo samo u petak, 10. veljače, doznali kamo su se uputili Oscar, Harvey, Vader i Lydia, četiri psine među kojima je Lydia ona najzloglasnija, velika bijela dugačka četiri i pol metra.

Kartu možete otvoriti na OVOM LINKU, a zanimljivo je za kraj dodati da se 2015. godine njom poslužilo više od dva milijuna korisnika.