Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Rekordna prodaja

Dijamant i narukvica prodani za 4.5 milijuna funti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dijamant i narukvica od oniksa koji su bili u vlasništvu Wallis Simpson prodani su za 4.5 milijuna funti.

Riječ je o nakitu žene s kojoj je kralj Edward VIII. imao ljubavnu aferu koja je dovela do njegove abdikacije. Prodaja ova dva komada nakita vrhunac je prodaju kuće Sotheby's koja je ponudila 20 komada nakita koji su pripadali pokojnom vojvodi i vojvotkinji od Windsora. Prodajom su zaradili ukupno 8 milijuna funti.

Pročitajte i ovo Ukrajinski nakit U Španjolskoj Policija zaplijenila drevni ukrajinski zlatni nakit, vrijedan čak 60 milijuna eura. U krađi je sudjelovao i svećenik Romi i nakit Bogata tradicija Savez Roma pokazao svoje obiteljsko blago, Severina iskreno: "Baš mi je posebna čast"

>> VIDEO: Dijamant od 45,75 milijuna dolara!

>> VIDEO: Vaza prodana za rekordnih 70 milijuna dolara


Iduću najvišu zaradu donio je Cartierov broš od rubina, smaragda, safira i dijamanata koji je prodan za 1.7 milijuna funti. U Sothebyju uspjeh aukcije pripisuju širokom tržištu dragulja pa je tako nedavno postignuta i najveća cijena za neki komad nakita i to 46 milijuna dolara.

Bogata kolekcija

Kralj Edward VIII, koji se odrekao trona 1936. godine, svoju je odabranicu tijekom braka darivao brojnim nakitom. Još jedna Cartierova narukvica u vlasništvu Simpsonove, koja je ujedno i spomen na niz događanja među kojima i pokušaj atentata na kralja, prodana je za 601.000 funti. Nakon što je kralj napustio prijestolje dodijeljene su im titule vojvode i  vojvotkinje, a ostatak života proveli su u inozemstvu. Ovih 20 komada samo su dio originalne kolekcije dragulja vojvotkinje od Windsora koja je prodana malo nakon njene smrti 1986.godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene