Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Svaka čast!

Čudo od jaslica: Tko se još može pohvaliti ovako nečime?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni hrvatski branitelj Stipe Pehar iz Makarske u toplini svoga doma već godinama izrađuje prekrasne božićne jaslice i izlaže ih u dnevnom boravku na radost svih članova obitelji.

Na dužini od oko 3 metra prostire se na katovima rimski grad sa hramovima, crkvama, kupolom, fontanom, gladijatorskom arenom Colosseumom, rimskim kućama, vojnim logorom - velikim Castrumom, brojnim drvenim i kamenim mostovima.

Pročitajte i ovo Makarska; ilustracija - 1 KONTROLA GRADSKE UPRAVE USKOK provjerava sporne projekte u Makarskoj, oglasio se HDZ: "Mi si ne uzimamo za pravo određivati tko treba biti uhapšen" Makarska; ilustracija - 4 Velike razlike Po razvijenosti prestigli veliki grad, no nisu svi zadovoljni: "Ubila me ova betonizacija"

Od štalice do kostima - ove su jaslice u potpunosti sami izradili mještani Svetog Lovreča

Jaslice sadrže oko stotinjak figurica uključujući životinje, rimske vojnike, seljake. Kroz jaslice je proveden potok koji se spušta niz vodenicu i protječe kroz naselje gdje se nalazi štala u kojoj je rođen Isus. Kroz jaslice je provedena i struja, te su rimske kuće osvijetljene i postignuti su svjetlosni efekti poput vatre na raznim mjestima po naselju. Sve navedene konstrukcije su ručno izrađene od gospodin Stipe koji čak nema niti prostor za izradu, već koristeći lijepo vrijeme izađe na otvorenu terasu i uz malu pilicu i ostali alat 'u hodu' prenosi svoje ideje u djelo.

Podijelite s nama vaš božićni ugođaj putem moj.report@novatv.hr. Najbolje slike, videa i priče objavljujemo!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene