Umirovljeni hrvatski branitelj Stipe Pehar iz Makarske u toplini svoga doma već godinama izrađuje prekrasne božićne jaslice i izlaže ih u dnevnom boravku na radost svih članova obitelji.


Na dužini od oko 3 metra prostire se na katovima rimski grad sa hramovima, crkvama, kupolom, fontanom, gladijatorskom arenom Colosseumom, rimskim kućama, vojnim logorom - velikim Castrumom, brojnim drvenim i kamenim mostovima.

Od štalice do kostima - ove su jaslice u potpunosti sami izradili mještani Svetog Lovreča

Vezani članci Hloverka Novak Srzić Hloverka Novak Srzić pokušavala promovirati Makarsku fotografijom iz - Mozambika: ''Da gostima pokažemo naše ljepote'' Divlja svinja plivala od otoka Brača do Makarske Nesvakidašnji gost posjetio makarsku plažu: S otoka Brača doplivao - vepar

Jaslice sadrže oko stotinjak figurica uključujući životinje, rimske vojnike, seljake. Kroz jaslice je proveden potok koji se spušta niz vodenicu i protječe kroz naselje gdje se nalazi štala u kojoj je rođen Isus. Kroz jaslice je provedena i struja, te su rimske kuće osvijetljene i postignuti su svjetlosni efekti poput vatre na raznim mjestima po naselju. Sve navedene konstrukcije su ručno izrađene od gospodin Stipe koji čak nema niti prostor za izradu, već koristeći lijepo vrijeme izađe na otvorenu terasu i uz malu pilicu i ostali alat 'u hodu' prenosi svoje ideje u djelo.

Podijelite s nama vaš božićni ugođaj putem moj.report@novatv.hr. Najbolje slike, videa i priče objavljujemo!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook