Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogreška prijevoznika

Putovanje iz noćne more: Odvezli ih na pogrešan kontinent!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nesporazuma u komunikaciji, Sandy Valdivieso i njezin suprug Triet Vo, uvjereni da su kupili kartu za Dakar u Africi, odletjeli su u Dhaku u Aziji.

Podijelite s nama vaše najgore iskustvo s nekog putovanja na moj.report@novatv.hr s naznakom 'Putovanje iz pakla'. Bračni bar Sandy Valdivieso i Triet Vo ukrcali su se na let Turkish Airlinesa u Los Angelesu s namjerom da zrakoplovom otputuju u Dakar u afričkoj državi Senegal. Umjesto toga ukrcali su se na let za Dhaku u azijskoj državi Bangladeš, udaljenoj više od 11.000 kilometara od njihovog cilja, piše Los Angeles Times.

Pročitajte i ovo Slon progoni vozilo s turistima tragedija Slon napao skupinu turista: Jedna žena poginula, ima ozlijeđenih Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!"

Čini se kako je do zabune došlo jer dva grada imaju slične nazive te kod od tri slova koji koriste zračni prijevoznici kako bi razlikovali zračne luke. Turkish Airways paru je izdao kartu na kojoj piše DAC što je kod za zračnu luku Dhaka, a kod za zračnu luku u Dakaru je DKR.

>> VIDEO Prizemljio avion bez opreme za slijetanje

'Kada je stjuardesa rekla da je to let za Dhaku, mislili smo da tako zvuči Dakar izgovoren s turskim naglaskom', rekla je Sandy. Nakon presjedanja u Istambulu, umoran par je zaspao, a kada su se probudili shvatili su da je avion pun Azijata, dok su oni očekivali Afrikance. Provjera mjesta na kojem se nalaze na video karti u zrakoplovu potvrdio je njihove strahove.

'Tada smo shvatili da je došlo do ozbiljne zabune', rekla je Sandy. Srećom, sve je brzo ispravljeno. Kada su sletjeli u Dhaku, zračni prijevoznik priznao je grešku te im osigurao prvi let iz Dhake za Dakar besplatno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene