Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danas se hvataju za glavu

7 najvećih grešaka u povijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Možete li zamisliti da nekad davno netko nije htio kupiti Google za smiješnu cijenu? Ili da netko nije htio potpisati ugovor s Beatlesima?

1. Odbili JK Rowling

Pročitajte i ovo Maketa koja oduzima dah - 1 Čarolija detalja Vlak koji nikada ne kasni, a vozi u Hrvatskoj? I to je moguće: "Tko je imao strpljenja to napraviti, divim se - to je remek djelo" Slika nije dostupna Teška nesreća Najmanje 13 ljudi je poginulo, a oko 50 ozlijeđeno nakon sudara dvaju putničkih vlakova: Za sve je kriva ljudska pogreška

Čak 12 izdavačkih kuća odbilo je rukopis Harryja Pottera prije no što ga je odlučila objaviti kuća Bloomsbury i to po preporuci osmogodišnje kćeri predsjednika tvrtke.

2. Bacio Bitcoin portfelj

James Howells kupio je 7500 bitcoina 2009 godine kad im je vrijednost bila praktički na nuli. Četiri godine kasnije jedan Bitcoin vrijedio je 6130 kuna što znači da je Howellov portfelj bio težak oko 45 milijuna kuna. Jedini problem bio je u tome što je Howell bacio hard drive na kojem je pospremio portfelj.

3. Milijun dolara za Google bilo im je previše

Osnivači Google Larra Page i Sergey Brin su 1999. godine ponudili direktoru Excitea Georgeu Bellu svoju tražilicu za cijenu od milijun dolara. On je nije htio kupiti pa su dečki čak spustili cijenu na 750.000 dolara. Bell nije prihvatio ni tu ponudu. Google je danas težak 365 milijardi dolara.

4. Težak dan na burzi

Jedan japanski burzovni mešetar košta je svoju tvrtku 190 milijuna funti nakon što je greškom prodao 610.000 dionica za 1 jen umjesto 1 dionicu za 610.000 jena.

Listiće s dobitkom od 1,25 MILIJUNA DOLARA greškom bacio u smeće

5. Facebook ih je odbio

Programeri Brian Acton i Jan Koum bili su 2009. godine na razgovoru za posao u Facebooku. Društvena mreža ih je glatko odbila, a dečki su nakon toga dobili ideju za aplikaciju koju danas znamo kao - Whatsapp, odnosno kao aplikaciju koju je prošle godine onaj isti Facebook kupio za 19 milijardi dolara.

6. Naručili preširoke vlakove

Francuske željeznice ove su godine odlučile obnoviti vozni park vlakova te su na to potrošile 15 milijardi eura. Nažalost, ti su vlakovi preširoki za ulazak u gotovo 1300 željezničkih postaja diljem zemlje. Popravak ovog problemčića koštat će ih dodatnih 50 milijuna eura.

7. Uzeli Briana Poolea and the Tremeloese umjesto...

Glazbena izdavačka kuća Decca je 1962. godine tražila novi bend s kojim bi potpisala ugovor. Na audiciju su pozvali dva benda i na kraju su se odlučili za Briana Poolea i Tremeloese. A zanima vas koji bend su odbili? Zanimljivu četvorku iz Liverpoola imena The Beatles.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene