Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Držite se preporuka

Za tri hrvatska grada izdano upozorenje na toplinski val: "A žalili smo se da ovo nije pravo ljeto..."

Nakon nevremena za područje Zagreba, Karlovca i Knina izdano je upozorenje za toplinski val.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za toplinski val na području Zagreba, Karlovca i Knina, gdje bi se temperature tijekom dana mogle popeti i do 34, odnosno 36 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I HAK upozorio vozače Prognostičari objavili upozorenje građanima: Živa u termometru prelazit će 37 stupnjeva, pogledajte gdje će biti najtoplije Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Meteorologinja nema dobre vijesti: Stiže novi val vrućine, ovaj put će zbog jedne stvari mnogima biti još gore

Hrvatski zavod za javno zdravstvo poziva građane da se drže izdanih uputa, a posebno bi se trebali paziti oni koji po opasnim vrućinama moraju raditi na otvorenom.

"Dnevno pređem po 20 do 40 kilometara, ovisi kako koji dan. S obzirom na ove vrućine, stvarno se trebamo paziti, biti u hladovini, piti puno vode, nositi i nekakav ručnik, ali na sreću, susretljivi su u svim uslužnim djelatnostima, ponude nas i vodom", kaže Vedran, koji dostavlja hranu na biciklu.

Julia iz Zagreba kaže pak kako se proteklih dana žalila da pravo ljeto nikako da dođe. 

"Ja sam se ovih posljednjih nekoliko tjedana žalila da nije pravo ljeto, da nije dovoljno vruće, a onda kad dođu vrućine, opet se počnemo žaliti", kaže Julia.

Idućih dana možemo očekivati samo više i više temperature.

"DHMZ je za sutra zbog toplinskog vala izdao upozorenje za Rijeku, Split i Knin koji je već danas bio najtopliji grad. Tamo je u 15 sati izmjereno 36.4 stupnja Celzija. Vrhunac toplinskog vala očekuje se u subotu i tada bi se na karti koju objavljuje Meteoalarm trebao zacrvenjeti dobar dio Hrvatske", izvijestila je reporterka Nove TV Barbara Štrbac.

Preporuke su sljedeće – djeca, stariji i kronični bolesnici trebaju izbjegavati boravak vani u najtoplijim dijelovima dana. Treba piti i dovoljno tekućine. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene