Danas prestaje prohladno i oblačno vrijeme koje je s nama bilo proteklih par dana, a najveća promjena je velik porast temperature koja je danas viša za 10 do 12 stupnjeva. Do vikenda bit će i 25 stupnjeva. S druge strane, na Jadranu bilo toplije pa će taj skok biti manji.

Galerija


Poslijepodne će vrijeme u središnjoj Hrvatskoj biti promjenjivo i nestabilno, a pljuskova će biti na cijelom području. Puhat će umjeren vjetar, u višem gorju i jak jugozapadnjak, a temperatura će se podići na oko 20 stupnjeva.

Pljuskova će poslijepodne biti i u Slavoniji i Baranji, i to više nego u središnjem dijelu. Puhat će slab južni vjetar i bit će osjetno toplije uz temperature između 20 i 22 stupnja.

Na sjevernom Jadranu, osobito oko Rijeke i u Istri, i gorskom dijelu zemlje poslijepodne će većinom oblačno i povremeno kišovito. Ipak, tijekom narednih će dana biti i ondje biti sunčanije.

U Dalmaciji će biti sunčano uz promjenjivu naoblaku, a pljuskova će uglavnom biti u zaleđu. Na obali će puhati umjereno jugo, a u unutrašnjosti jugozapadnjak.

COVID putovnica, ilustracija Poznato do kada će se koristiti COVID putovnice, moći će ih primjenjivati i zrakoplovne tvrtke

U rad puštena Vjetroelektrana Korlat - 4 Top investicija u zadarskom zaleđu, u rad je puštena vjetroelektrana vrijedna pola milijarde kuna: "Imamo, hvala Bogu, i bure i juga"

Sljedećih dana će u kopnenim krajevima svakako biti manje kiše, a bit će i osjetno toplije, čak i iznad prosjeka za početak svibnja. Ipak, krajem dana u subotu postoji mogućnost pljuskova.

Na Jadranu će također biti sunčanije i malo toplije. Ondje će pljuskova biti uglavnom na sjevernom dijelu i to u subotu navečer.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr