U završnoj fazi probijanja evakuacijske cijevi tunela na omiškoj obilaznici dogodila se neočekivana situacija - automobile i kuće stanovnika oprala je kiša kamenja.

Galerija Matko Mimica iz Omiša Miniranje kamenja u Omišu - 1 Miniranje kamenja u Omišu - 2 +1 Kamenje razbilo crijep u Omišu

Radovi na, za svakodnevni život važnoj investiciji, izazvali su pravi šok u Omišu. Tijekom miniranja na gradilištu gradske obilaznice, poletjelo je kamenje na kuće i automobile.

''Gori sam sadija pome. I pošto svaki dan puca više si na to navika, puca pa šta sad znaš. I jedanput puklo, ja pogleda u zrak čovječe kiša kamenja. Kiša! Ne znam di ću livo, desno di ću. Kad jednom - tu du, tu, du, tu, dum, a žena mi gori bila na vrh kuće, brusila stol. Znaš. Ja umra od smija. Brusi stol, ja kažem biži, ona bacila stol na sebe, a ono - tu, du, tu, tu, dum. Govori, šta je ovo majko mila'', opisao je situaciju Matko Mimica iz Omiša.

Slika nije dostupna Slovenska policija zaustavila streljački pohod: Srednjoškolcu oružje iz SAD-a trebalo stići u mikrovalnoj pećnici?

Oštećena zgrada nakon potresa u Zagrebu GSKG: "Nije istina da je Grad vlasnik zgrade na Trgu bana Jelačića"

Do eksplozije je došlo tijekom završnog probijanja evakuacijske cijevi tunela na omiškoj obilaznici, kaže izvođač radova. Napuknuće na jednoj kući pojavilo se već ranije jer se i prije miniralo.

Prije kiše kamenja, oglasila se sirena, a da je upozorenje bilo, potvrđuje i izvođač radova.

''Stopostotna zaštita ne može se postići. Ovdje smo koristili zaštitu koja je inače primjerena i koja se koristi u takvim situacijama, ali ipak je došlo do proboja'', objasnio je Marino Ožbolt, predstavnik izvođača radova.

Štetu od nekoliko desetaka tisuća kuna će, kažu, pokriti. Njihov ovlašteni sudski vještak će izaći na teren i utvrditi stvarnu štetu koja će se refundirati. Srećom, ovaj put nitko nije stradao. No, strah i briga od kiše letećih kamenja teško se refundira.

Nakon potrage, pronađeno je tijelo dječaka 02 Pronađeno tijelo dječaka (4) u Neretvi: ''Očekujete da ćete uspjeti pomoći, nadate se najboljemu..."

Dražen Jelenić Pokrenut stegovni postupak protiv Dražena Jelenića. Pitali smo ga je li spreman otkriti članove masonske lože

Policijsko postupanje je u tijeku. Provjeravaju sve okolnosti ovoga događaja te će po završetku vidjeti hoće li o tome izvjestiti nadležne službe.

Za Dnevnik Nove TV s Nikolinom Brstilo iz Omiša razgovarao je reporter Mario Jurič. Njoj je oštećen automobil i unutrašnjost kuće, a procijenitelji su već bili napraviti procjenu stanja.

''Ja se nadam da je struka odradila svoje, milsim da su i oni iznenađeni ovom situacijom, nisu očekivali da će tako reagirati. Više su nego profesionalni. Odmah su se pojavili na licu mjesta. Došli su do mojega automobila prije nego sam ja došla, uzeli podatke, napomenuli par puta 'dobro provjerite, pogledajte'. Da je bilo po meni, možda bi onako, preletjela, a ovako sam malo bolje pogledala'', rekla je Brstilo.

Još jedno miniranje očekuje se u petak, na drugom mjestu u Omišu. Tada će se probijati tunel Komornjak. Detonacija bi trebala biti jača, kaže izvođač radova. Ali, ne očekuju probleme. 

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju