Nakon vrućine koja je s nama bila neko vrijeme, na vrlo nam je buran način stigla promjena vremena, ali i osvježenje. S prodorom hladnijeg zraka lokalno su počeli grmljavinski pljuskovi, bilo je i tuče, a velike probleme stvarao je i još će nam stvarati jak sjeverni vjetar.

Galerija


Tijekom nedjeljnog jutra će biti promjenjive naoblake, ponegdje i pljuskova, osobito u unutrašnjosti, ali mjestimice i na sjevernom Jadranu. Jutarnja temperatura bit će malo niža nego proteklih dana. Na Jadranu će zapuhati jaka bura, a podno Velebita s olujnim udarima.

Vezani članci Zimska idila u Nacionalnom parku Risnjak - 1 Izdan žuti Meteoalarm zbog hladnoće, ali meteorolozi imaju dobre vijesti: Niskim temperaturama ipak polako stiže kraj Snijeg u Zagrebu, ilustracija - 3 Ledeni val uskoro stiže u Hrvatsku, liječnici upozoravaju da su posebno ugrožene dvije skupine ljudi: "Ne izlazite kad je najhladnije"

U središnjoj Hrvatskoj najveća će promjena sasvim sigurno biti niže temperature i to za pet do 10 stupnjeva. Osvježenje će nam donositi i umjeren, povremeno još i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Razvedrit će se u Slavoniji pa će prevladavati sunčano, a temperature će iznositi između 22 i 25 stupnjeva.

Umjerene naoblake, ali bez kiše bit će i u gorskom dijelu, dok će na sjevernom Jadranu prevladavati sunčano. Temperatura će posvuda biti malo niža i puhat će umjeren, povremeno i jak sjeverni vjetar, a na Jadranu jaka bura.

U Dalmaciji će i dalje biti suho, no ova promjena donijet će ipak malo niže temperature i dosta jaku buru. Samo u unutrašnjosti Dalmacije može biti kakvog pljuska, ali u prvoj polovici dana.

Temperatura mora u subotu je većinom između 23 i 25 stupnjeva, a zbog sunčanog vremena UV indeks će u cijeloj zemlji opet biti vrlo visok.

Sljedećih nekoliko dana u kopnenim će krajevima biti sunčano, ali sigurno ugodnije i manje vruće. Jutra će čak biti nešto hladnija od prosjeka, a prema sredini tjedna temperatura će opet polako rasti.

Na Jadranu će također biti sunčano, a jedino će bura još danas i u ponedjeljak imati jake, pa i olujne udare.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr