Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Je li moguće da je toliko novca Sanader izvlačio sam bez znanja stranačkih kolega i koalicijskih partnera?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je danas donio nalog o proširenju istrage protiv Ive Sanadera i Roberta Ježića.

OSTAVITE VAŠE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Što mislite o odluci Angeline Jolie? Slika nije dostupna Tema dana Koja su vam tradicionalna jela najdraža?

USKOK je danas donio nalog o proširenju istrage protiv Ive Sanadera i Roberta Ježića.

Naime, USKOK sumnja da je Ivo Sanader osobno tijekom svibnja 2009. godine organizirao sastanak u svom uredu u Vladi RH na kojem je od odgovornih osoba JANAF-a zatražio da zaključe ugovor po uvjetima postavljenima od strane Roberta Ježića, većinskog vlasnika društva DIOKI, iako je znao da bi time za društvo JANAF nastupila šteta, a društvu DIOKI bi se pribavila korist u iznosu od najmanje 10 milijuna eura. Odgovorne osobe JANAF-a su zahtjev Ive Sanadera, zbog štetnosti ugovora za njihovo društvo, odbile.

>> Sanader i Ježić pokušali oštetiti JANAF za 10 milijuna eura?

Ovo je samo jedan od slučajeva za koje se sumnjiči bivši premijer.

Podsjećamo, prva afera Ive Sanadera je bila afera Brodosplit, odnosno 4 broda preplaćena u vrijednosti od 28 milijuna kuna. Institucije nikada nisu ništa riješile.

>> 10 afera oštetilo Hrvatsku za 2,5 milijarde kuna

Priča oko HEP-a je teška 665 milijuna kuna. Poznata je struja koja se isporučivala tvornici TLM, pogodovanje tvrtki Dioki, izgradnja trafostanica, a tu je i onaj čuveni stan kojeg je navodno Ivo Sanader dao Radi Buljubašiću. Ježića se tereti zajedno s bivšim predsjednikom uprave HEP-a Ivanom Mravkom, direktorom HEP-ove opskrbe Ivanom Mrljakom i bivšim premijerom Ivom Sanaderom za prodaju struje Diokiju po cijenama nižima od tržišne, pri čemu je HEP navodno oštećen za 6,3 milijuna kuna.

>> Robert Ježić dao ostavku u NO Diokija

Afera Fimi Media se naziva i 'aferom svih afera'. Do sada je utvrđena šteta od 40 milijuna kuna od kojih je navodno čak 30 milijuna Sanader dobio u torbi osobno od Mladena Barišića, bivšeg tajnika HDZ-a. Istražitelji procjenjuju kako bi šteta mogla dosegnuti 80 milijuna kuna.

>> Fimi media - krenula od dna, a još nije došla od vrha

Osim navedenih, Sanadera se spominje i u drugim aferama, poput Hypo banke i slučaja blindiranog BMW-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene