Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Dobivate li vi božićnicu i regres?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za sve zaposlene u državnim i javnim službama ovo će biti tjedan odluke. Što će se dogoditi s njihovim božićnicama i regresima?

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo" Ilustracija RAST OSNOVICE Rastu plaće u javnom sektoru: Pogledajte koliko će zarađivati učitelj iz Zagreba, a koliko spremačica s 30 godina staža

Danas počinju pregovori Vlade i sindikata o rezanju brojnih mehanizama zaštite i prava radnika među kojima su najznačajniji božićnice, regresi i ostali dodaci na plaću.

Ministri su sindikatima poručili- ili pristanite na rezove ili otkazujemo ugovore. Predstavnici sindikata tvrde kako su otvoreni za pregovore, no neće pristati ni na kakve ucjene.

>> Tjedan odluke za zaposlene u javnim i državnim službama

Kolektivni ugovori osim sigurnog radnog mjesta zaposlenicima jamče božićnice, regres, darove za djecu, dvostruko plaćeni prekovrremeni rad, nagrade, plaćene specijalističke preglede te brojne dodatne na plaću.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene