Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poznati bloger:

Windows 8 je 'katastrofa u svakom smislu te riječi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznati tehnološki bloger nazvao je posljednju verziju Windowsa pravom katastrofom te kaže da niti nadolazeća nadogradnja neće popraviti ovaj operativni sustav

Kako su mobilni uređaji s ekranima osjetljivim na dodir postajali sve popularniji, u Microsoftu su s novom verzijom operativnog sustava htjeli razviti softver koji će biti namijenjen korištenju i na osobnim računalima i na tabletima te su u listopadu 2012. predstavili Windows 8. No, umjesto operativnog sustava koji će donijeti 'najbolje od oba svijeta', odnosno od mobilnih uređaja i računala, većina korisnika nije bila zadovoljna s izgledom ovog operativnog sustava i Microsoftovim forsiranjem 'pločica' na početnom zaslonu svojih računala.

Zbog Windowsa 8 i tableta: Najveći pad isporuka računala u povijesti!

Nakon velikih kritika i malog udjela ove verzije Windowsa na tržištu (neki analitičari smatraju da je Windows 8, uz tablete, jedan od glavnih razloga sve slabije prodaje osobnih računala u posljednje vrijeme), Microsoft je predstavio prvu veliku nadogradnju Windows 8.1, a sada pripremaju i nove promjene u ovom softveru koje bo trebali predstavit za dva mjeseca.

No, čini se da niti ova nova nadogradnja neće donijeti neka veća poboljšanja te je Paul Thurrott, jedan od poznatijih tehnoloških blogera koji prati Microsoft, nakon što je isprobao novu nadogradnju Windowsa zaključio kako će korištenje Windowsa 8 u budućnosti biti još teže – pogotovo na tabletima.

Na Business Insideru citirali su Thurrotta koji je Windows 8 nazvao 'katastrofom u svakom smislu te riječi' te je dodao kako nema smisla nabrajati sve loše stvari ovog operativnog sustava, već je dovoljno reći kako je osmica loše dizajnirana i nije jednostavna za uporabu. Sama ideja o povezivanju operativnih sustava za računala i tablete nije loša, no njena je izvedba katastrofalna i neprirodna.

Thurrott smatra kako su u Microsoftu, kada su vidjeli nezadovoljstvo korisnika ovim softverom, pokušali promijeniti neke stvari na koje su se ljudi bunili, no umjesto da olakšaju korištenje, promjene koje su uveli još su više zbunile korisnike.

Vraća li se ‘Start’ izbornik na Windows platformu?

'Prestanite pokušavati udovoljiti svima, to je nemoguće', savjetovao je Thurrott Microsoft i novog izvršnog direktora ove kompanije te vjeruje da će u verziji Windows 9 (koju bi mogli predstaviti već sljedeće godine) Microsoft biti pažljivi i napraviti puno bolji OS u kojem će ispraviti brojne pogreške iz aktualnog operativnog sustava.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene