Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova bitka s Appleom

Sada je i službeno: Samsung priprema Galaxy sat!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se da će se bitka Applea i Samsunga proširiti i na tržište pametnih satova te uskoro očekujemo predstavljanje iWatcha i Galaxy watcha

Proteklih su se mjeseci na internetu pojavile brojne glasine o tome kako Apple priprema pametni sat iWatch na kojem navodno radi stotinjak inženjera i dizajnera i kojeg bi Apple mogao predstaviti već ove godine.

Pročitajte i ovo PR Samsung Roadshow Kreće Samsung Roadshow 2021 uz dosad najimpresivniju postavu Slika nije dostupna PROLJETNA PRILIKA Samsungovi smartfoni jeftiniji i do 900 kuna

Kao i uvijek, iz ove kompanije ne žele komentirati ovakve glasine (iako je Tim Cook spomenuo da rade na proizvodima iz novih kategorija), no zato su sada iz Samsunga potvrdili kako već duže vremena razvijaju svoj pametni sat tako da možemo očekivati da će u budućnosti Apple i Samsung svoju borbu za osvajanje tržišta smartphonea nastaviti i na tržištu pametnih satova.

Apple priprema iWatch – računalo koje će se nositi na ruci!

Prema pisanju Bloomberga, informacije o Samsungovom pametnom satu potvrdio je u jednom intervjuu izvršni potpredsjednik mobilne divizije ove kompanije Lee Young Hee koji je rekao da 'naporno rade na novim proizvodima, a sat je jedan od tih proizvoda'.

Detaljnije informacije oko ovog uređaja nije rekao, no s obzirom na prepoznatljivost i popularnost Galaxy branda, za pretpostaviti je da će se prodavati kao Galaxy watch. Također, nisu poznate niti opcije koje bi njihov sat mogao imati, ali prema nekim ranijim glasinama možemo očekivati uređaj s ekranom dijagonale oko jedan inč koji će se s Galaxy pametnim telefonima povezivati putem Bluetootha te će se na njemu prikazivati najvažnije informacije s telefona poput poziva, SMS poruka, mailova, obavijesti s Facebooka, Twittera i slično.

S ovakvim satom na ruci korisnici više ne bi trebali stalno vaditi telefon iz džepa i provjeravati obavijesti, već će sve informacije moći dobiti pogledom na ovaj sat. Na Bloombergu kažu da je globalno tržište satova vrijedno 60 milijardi dolara godišnje te mobilne kompanije na njemu vide veliku priliku za novi izvor zarade.

Stiže i Galaxy sat?!

Također, kako će pametni satovi biti povezani s mobilnim platformama (npr. Appleov sat moći će se povezati s iPhoneom, ali ne i s Androidima), očekuje se da će prodaja satova utjecati i na povećanu prodaju telefona i tableta koji rade na istim mobilnim platformama te je kompanijama zbog toga iznimno važno što prije predstaviti vlastiti sat kako bi korisnike 'navukli' na cijelu mobilnu platformu i povećali zaradu od prodaje drugih uređaja.

Iako još nije poznata cijena po kojoj će se prodavati pametni satovi, tržišni analitičari predviđaju da bi ona mogla iznositi 200 dolara ili manje, a Will Stofega iz analitičke kompanije IDC očekuje da bi Samsungov sat mogao biti jeftiniji od iWatcha.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene