Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika pobjeda Applea

Rat se nastavlja: Zabranjena prodaja Galaxy tableta u SAD-u!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u SAD-u privremeno je zabranio prodaju Samsungova Galaxy Taba 10.1 zbog kršenja Appleovog patenta vezanog uz dizajn

Tužbe između kompanija zbog kopiranja dizajna ili kršenja patenata postale su već normalna stvar na mobilnom tržištu, a u podizanju tužbi do sada je prednjačio Apple.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Galaxy Tab vraća se na police Apple lažirao dokaze protiv Samsunga? Slika nije dostupna Apple se protiv konkurencije bori na sudu Zabrana prodaje Galaxy Taba u EU, Motorola Xoom sljedeća?

Ova kompanija sada ima razloga za zadovoljstvo jer je, kako su prenijeli na stranici All Things D, izborila najveću pobjedu u dosadašnjem patentnom ratu sa Samsungom.

Naime, Apple je zatražio da se u SAD-u zabrani prodaja Samsungova tableta Galaxy Tab 10.1 zato što krši njihova patentna prava i kopira izgled iPada, a jučer je sutkinja Lucy Koh prihvatila Appleove argumente i privremeno zabranila prodaju ovog tableta u SAD-u. U svom obrazloženju sutkinja Lucy Koh rekla je da, iako Samsung ima pravo na tržišno natjecanje, 'nema pravo na nepošteno natjecanje i predstavljanje uređaja s kojima krši patentna prava'.

Apple želi uništiti Android!

Na BBC-u kažu da tržišni analitičari ovu odluku nazivaju 'značajnim napretkom u kontinuiranim pravnim bitkama između dviju kompanija' te bi ova odluka mogla ojačati Appleovu poziciju u daljnjim pravnim borbama oko kršenja patenata.

U Samsungu smatraju da ova odluka neće imati značajniji utjecaj na njihovo poslovanje te da će poduzeti sve potrebne pravne korake u daljnjoj borbi s Appleom. Napominju da je privremena zabrana prodaje njihova tableta bazirana na kršenju jednog dizajnerskog patenta koji predstavlja samo jedan aspekt dizajna cijelog proizvoda te da, ako Apple nastavi s tužbama koje su bazirane na općenitim patentima vezanim uz dizajn, mogli bi ograničiti dizajnerske inovacije i napredak u industriji.

U Appleu su, naravno, zadovoljni ovom odlukom te su još jednom podsjetili da Samsungovi uređaji izgledaju poput iPhonea i iPada – od izgleda hardvera i korisničkog sučelja pa čak i do izgleda pakiranja te kažu da moraju 'zaštititi svoje intelektualno vlasništvo kada druge kompanije pokušaju ukrasti njihove ideje'.

Suđenje oko kršenja patentnih prava u Galaxy tabletu započet će tijekom srpnja, a Apple je već ranije zatražio i zabranu prodaje jednog od Galaxy telefona u SAD-u za kojeg kažu da krši patente iz iPhonea. S obzirom na sva ova događanja, jasno je da će se patentni rat između Applea i Samsunga nastaviti i dalje, i to ne samo na tržištu SAD-a, već i na drugim tržištima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene