Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Galaxy Tab vraća se na police

Apple lažirao dokaze protiv Samsunga?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema informacijama i slikama koje su objavljene na internetu, Apple je navodno lažirao dokaze koje je predočio sudu u Dusseldorfu i koji su utjecali na zabranu prodaje Galaxy Taba 10.1 na području Europske unije (osim Nizozemske).

Ova je kompanija navodno u priloženim slikama napravila 'male izmjene' u dimenzijama Samsungova tableta, ali s tim izmjenama Galaxy Tab zaista izgleda jako sličan Appleovom iPada tako da, ako su ove informacije zaista istinite i ako je Jobseova kompanija manipulirala dokazima, možda mogu očekivati i neku kaznu.

Pročitajte i ovo Međunarodni sud pravde Svjetski sud Europskoj velesili stiže tužba: "Krši konvencije o genocidu i ratovanju" Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila

No, iako ova vijest zvuči zanimljivo i kao odlična priča svima koji mrze Apple i sve vezano uz ovu kompaniju, ipak se čini nevjerojatnim da bi si Apple dopustio ovakav propust. Naime, od početka im je bilo jasno da će u slučaju neke kazne ili zabrane za Samsungov tablet, ova kompanija odmah pripremiti žalbu i iznijeti dokaze sebi u korist, a ti bi dokazi, naravno, sadržavali i prave dimenzije Galaxy Taba u odnosu na iPad.

Dok čekamo neke službene informacije vezano uz ovaj slučaj, iz Njemačke su stigle odlične vijesti za Samsung – zabrana prodaje njihova Galaxy Tab 10.1 tableta u Europskoj uniji privremeno je obustavljena (u svim zemljama osim u Njemačkoj), ali razlog se ne nalazi u navodnim lažnim slikama koje je Apple podmetnuo.

Naime, kako kažu u Wall Street Journalu,a prenoseći izjavu glasnogovornika suda u Njemačkoj, pojavilo se pitanje smije li jedan njemački sud zabraniti prodaju proizvoda južnokorejske kompanije u cijeloj Europskoj uniji. Suspenzija zabrane prodaje vrijedi do 25. kolovoza kada se očekuje saslušanje ekipe iz Samsunga koja će iznijeti svoje dokaze u ovom slučaju.

Dok Samsung i Apple čekaju daljnji razvoj situacije oko tužbi vezanih uz Galaxy Tab, Jobseova kompanija morat će angažirati odvjetnike u novom slučaju vezanom uz kršenje patenata. Naime, sada je HTC podigao tužbu protiv Applea zbog kršenja patenata vezanih uz Macove, iPhoneove i iPadove tražeći da se u SAD-u zabrani prodaja tih uređaja i da im Apple isplati financijsku odštetu.

U posljednje vrijeme sve je više tužbi oko kršenja patenata u kojima 'svatko tuži svakoga', a zanimljivo je da su upravo patenti jedan od glavnih razloga zbog kojih je Google platio 12,5 milijardi dolara za preuzimanje Motorole Mobility.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene